Miksi krapulat pahenevat iän myötä? 5 syytä

11.06.2014 22:15 - Rea Tallgren

Moni on huomannut, että krapulat pahenevat iän myötä. Kyseessä ei ole myytti vaan asialle on monta loogista syytä.

Krapulat saattavat pahentua iän myötä niin, että ne kestävät pahimmillaan jopa useita päiviä. Juomat, joita pystyi nuorempana kittaamaan huoletta, saavat vanhemmiten aikaan mitä pahempia oireita. Syitä krapulan pahenemiseen iän myötä on useita ja ne ovat vieläpä täysin loogisiakin.

Maksa

Maksamme teho heikkenee sitä mukaa kun ikäännymme. Maksa ei siis polta samalla tavalla alkoholia, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että alkoholi kiertää elimistössämme pidempään ja tekee tuhojaan - ja saa aikaan huonon olon.

Lääkkeet

Mitä enemmän ikää tulee, sitä useampia lääkkeitä ihminen monesti syö. Oli kyseessä sitten masennuslääkkeet tai vaikkapa ehkäisypillerit, on monella lääkkeillä lieviä sivuvaikutuksia alkoholinkäytön kanssa. Niinpä myös ne saattavat vaikuttaa krapulan pahuuteen.

Painonnousu

Kun vuosia tulee lasiin, tulee yleensä myös kiloja puntarin näyttöön lisää. Ja kun kiloja tulee lisää, kasvaa rasvan määrä elimistössä. Ja kun rasvan määrä elimistössä kasvaa, pienenee veden määrä elimistössä. Ja koska vesi auttaa pääsemään eroon alkoholista elimistössä, eikä sitä enää ole entisessä määrin, tuntuvat krapulat pahemmalta.

Uni

Nuorempana oli mahdollista jättää väliin esimerkiksi luennot tai koulupäivä ja vapaapäivänä maata sängyssä koko päivä vanhempien tuodessa sinne paahtoleipää ja hakiessa kaupasta sipsejä krapulaiselle kullanmurulleen. Aikuisena velvollisuuksia on vaikea laiminlyödä ja esimerkiksi omat lapset on pakko hoitaa vaikka olo olisi mikä. Läpi päivän nukkumisesta voikin usein aikuisena vain haaveilla!

Kestävyys

Mitä vanhemmaksi tulemme, sitä vähemmän kestämme alkoholia. Tämä on puhdas fakta, joka viimeistään takaa sen, että krapula tuntuu päässä ja vatsassa paljon pahemmin kuin aikaisemmin.

Lähde: Guy Code

Kilpailut

Uusimmat