Kuva: Fotolia

Miksi paino ei putoa? 5 syytä, jotka tuhoavat treenituloksesi

19.02.2016 19:15 - Tiina Svensk

Lupasitko tänä vuonna kuntoilevasi enemmän ja pudottavasi painoa, mutta tuloksia ei näy?

On helmikuu, mutta tammikuussa aloitetun tehokkaan kuntokuurin tulokset eivät tunnu näkyvän. Vaikka treenaisitkin tunnollisesti ja söisit terveellisesti, saatat sabotoida tuloksiasi huomaamattasi.

Panostat vain treeniin

On toki totta, että saat syödä enemmän, kun olet aktiivisempi. Älä kuitenkaan tuudittaudu pelkän toimivan treeniohjelman suojaan. Näet tuloksia vasta, kun muokkaat ruokavaliostasi sellaisen, että se tukee treeniohjelmaasi.

Vaikka liikaa paineita ei pidäkään ottaa, muistuta itseäsi etenkin riittävästä proteiinin saannista ja kasvisten syömisestä. Panosta laadukkaisiin rasvoihin ja hiilihydraatteihin, jotka auttavat sinua palautumaan.

Aloitat aamusi sokerilla

Syötkö aamupalasi muroja, leipää tai mysliä? Sokeriset ja ravintoköyhät annokset eivät pidä sinua kylläisenä pitkään, joten panosta makeiden aamiaisten sijaan täyttävään ja ravinteikkaaseen annokseen, joka sisältää paljon proteiinia.

Ravitsevan aamupalan syöminen auttaa sinua tekemään myös viisaampia valintoja pitkin päivää: verensokerisi ei heittele ja vältyt napostelulta ja tunnesyömiseltä todennäköisemmin.

Olet nälkäinen

Jatkuva nälän tunne hidastaa sinua ja tulosten saavuttamista, ja tunnetta tulisikin kuunnella hyvin herkästi. Jos et saa tarpeeksi ravinteikasta ruokaa, palautumisesi ja lihaskasvusi hidastuu, ja huomaat sen olotilassasi varmasti saman tien.

Et välitä stressintunteestasi

Treenaatko tunnollisesti väsymyksestä ja stressintunteesta huolimatta? Vaikka treenirutiinin ylläpitäminen onkin tärkeää, tärkeämpää on keskittyä myös tunteen aiheuttajaan ja rentoutumiseen.

Stressatessasi kehosi muodostaa kortisolia, mikä vaikuttaa myös muuhun hormonitoimintaasi ja aineenvaihduntaan. Jos siis haluat, että treenisi menee perille, ota aikaa myös rentoutumiselle.

Juot kalorisi

Pidätkö tarkkaa huolta siitä, että syöt tarpeeksi proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvoja oikeassa suhteessa? Jos annat itsellesi kuitenkin löysää viikonloppuisin ja afterworkeilla ystäviesi kanssa, saatat juoda kuluttamasi kalorisi aivan huomaamattasi.

Lue myös: Eikö treenaaminen kiinnosta? 4 asiaa, jotka pitävät sinut kunnossa sen sijaan

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat