Kuva: Fotolia

Nuku ilman rintaliivejä - vältä rintojen riippuminen helpoilla valinnoilla

01.07.2016 20:15 - Emmi Moilanen

Yleisimmät riippurintoja koskevat myytit kumottiin. Lue, mitkä asiat altistavat kimmoisuuden menettämiselle, ja millä seikoilla ei puolestaan ole merkitystä.

Elämäntavat, UV-säteilylle altistuminen sekä ikääntyminen vaikuttavat kokonaisvaltaisesti terveyteen ja hyvinvointiimme. Naisten kohdalla nämä seikat voivat vaikuttaa myös rintojen kimmoisuuteen sekä ulkonäköön. Daily Mail kumosi yhdessä asiantuntijan avulla yleisimmät riippurintoja koskevat myytit.

Myytti 1: Punnertaminen saa rintasi terhakkaammiksi

Vaikka punnertaminen vahvistaa rintalihaksiasi, sillä ei kuitenkaan ole suoranaista vaikutusta rintakudokseesi.

- Tämä johtuu siitä, että rinnat koostuvat rasvakudoksesta. Rintojen kiinteys on yhteydessä myös ihosi laatuun sekä maitorauhastesi kokoon, selittää kauneuskirurgi Foued Hamza.

Myytti 2: Rintaliivit päällä nukkuminen ehkäisee riippumista

Hamzan mukaan tämä on harhaluulo.

- Rintaliivien käyttäminen voi saada välittömästi aikaan halutun muodon mutta liivit riisuttaessa rinnat palaavat luonnolliseen asentoonsa.

- Käyttämällä liivejä myös öisin saatat jopa edesauttaa riippuvaikutelman syntymistä, sillä jatkuva tuki sotii luonnollista painovoimaa vastaan. Tämä puolestaan voi heikentää rintojen luonnollista kimmoisuutta, Hamza kertoo.

Myytti 3: Liian isot rintaliivit aiheuttavat riippumista

Normaalia kuppikokoasi suuremmat rintaliivit voivat auttaa luomaan illuusion täyteläisemmästä rintavarustuksesta, eikä myöskään ole tieteellisiä todisteita siitä, että väärän kokoiset rintaliivit aiheuttaisivat riippuvia rintoja.

- Ohjeistan naisia kuitenkin käyttämään alusvaatteita, jotka sopivat heidän luonnollisiin muotoihinsa ja joissa he tuntevat olonsa mukavaksi, Hamza ohjeistaa.

Myytti 4: Juokseminen ehkäisee riippurintoja

Kuntoilu on aina suositeltavaa, sillä se tukee terveellistä elämäntapaa. Naisten tulisi treenatessaan kuitenkin muistaa pitää rintaliivejä, jotka antavat riittävän tuen rintakudoksen tukemiseksi. Ota siis avuksi oikeanlaiset, urheiluun tarkoitetut rintaliivit suojaamaan rintojasi riippumisen vaikutuksilta.

Myytti 5: Rintalihastreeni tekee rinnoistasi pienemmät

Hamzan mukaan ei ole tieteellisiä todisteita siitä, että rintalihastreeni pienentäisi rintojen kokoa.

Kuntoilu voi olla apuna laihduttaessa, jonka seurauksena ylimääräisen rasvan määrä saattaa pienentyä myös rintojen alueella. Tämä on kuitenkin yksilöllistä ja riippuu naisen aineenvaihdunnasta sekä geeneistä.

Myytti 6: Et voi tehdä mitään riippurintojen ehkäisemiseksi

Hamzan mukaan tämäkään ei pidä paikkaansa.

- Jos elät terveellisesti, syöt hyvin, treenaat, et tupakoi ja vältät liiallista altistumista UV-säteilylle, nämä seikat ovat suuressa roolissa ihosi laadun ylläpitämisessä, hän jatkaa.

Iho voi menettää kimmoisuuttaan esimerkiksi painon vaihtelujen tai ikääntymisen seurauksena, jolloin on erityisen hyvä muistaa kosteusvoiteiden sekä erilaisten rasvojen merkitys säännöllisessä ihonhoidossa.

Lähde: Daily Mail

Lue myös: Amerikkalaisnaisilla maailman suurimmat rinnat - katso, mikä on Suomen sijoitus

Kilpailut

Uusimmat