Kuva: Fotolia

Nyt se todistettiin: Raskausajan hehku ei ole urbaanilegenda

13.06.2016 20:45 - Emmi Moilanen

Tutkimuksen mukaan naiset todella näyttävät terveemmiltä ja hehkuvammilta raskaana ollessaan.

Usein puhutaan, kuinka raskaana olevan naisen kasvot hehkuvat eri tavalla kuin aikaisemmin. Toisaalta, raskaana oleva nainen saattaa myös kärsiä aknesta sekä muista ihon epäpuhtauksista, joita hänellä ei aikaisemmin ole ollut. Hellogiggles-sivusto selvitti, mistä raskaudenaikaiset muutokset ihossa johtuvat.

- Se ei ole vain urbaanilegenda, monet naiset todella näyttävät terveemmiltä ja hehkuvammilta odottaessaan lasta, kertoo ihotautilääkäri Sara Gaspard.

- Raskauden aikana veren virtaus kasvaa ja tämä luonnollisesti laajentaa myös verisuonia, jotta oikeanlainen verenkierto istukkaan pysyy yllä. Nämä aiheuttavat voimistunutta veren virtausta myös ihossa ja erityisesti kasvojen alueella, antaen kauniin sekä terveen hehkun, gynekologi Felice Gersh toteaa.

Lisäksi raskausajan hormonit voivat saada ihon tuottamaan enemmän luonnollista öljyä, joka puolestaan lisää vaikutelmaa terveestä hehkusta.

Ihotyyppi ja ikä ratkaisevat

Kuuluisalla raskausajan hehkulla voi olla myös haittapuolensa. Joidenkin odottajien kohdalla raja terveen hehkun ja finnien sekä muiden ihon epäpuhtauksien muodostumisessa on häilyvä. Ihotyyppi ja ikä usein määrittävät, kumpaan leiriin tulet raskautesi aikana kuulumaan.

Ei ole kuitenkaan syytä huoleen, jos ihosi ei näytä yhtä hehkeältä, kuin samaan aikaan raskaana olevilla ystävilläsi. Raskausajan akne ja iho ongelmat paranevat yleensä lapsen syntymän myötä.

Lähde: Hellogiggles

Lue myös: Tuore tutkimustulos: Naisen raskaus vaikuttaa myös miehen hormoneihin

Kilpailut

Uusimmat