Oletko epävarma bikinit päällä? 5 keinoa lisätä omaa hyväksyntää

22.06.2014 18:15 - Eeva Rajala

Monet saattavat kesän alkaessa tuntea epävarmuutta siitä, että bikinit pitäisi taas pukea päälle ja lähteä rannalle. Kroppa ei tullutkaan ihan ”kesäkuntoon” talven ja kevään aikana.

Ensimmäiseksi ihmisten tulisi heittää romukoppaan omat ajatukset omasta vartalosta. Oma kroppa pitäisi hyväksyä sellaisena kuin se on. Näillä viidellä keinolla bikinit on kenties hieman helpompi pukea ylle tänä kesänä:

1) Valmistaudu

Keskity siihen, ettet hauku omaa kehoasi, vaan keksi siitä positiivista sanottavaa. "Meditoi" ennen ulos lähtöä hokemalla itsellesi esimerkiksi: tänäänkin olen onnellinen itsestäni.

2) Keskity

Jos huomaat jääväsi kiinni omiin fyysisiin vajavaisuuksiisi, kanavoi se sama energia siihen, että vahvistat omaa käsitystäsi siitä, että sinä kelpaat maailmalle sellaisenaan. Et välttämättä enää koe kehoasi niin negatiivisena, kun ajattelet kaikkea sitä, mitä tuot tähän maailmaan.

3) Valitse seurasi viisaasti

Valitse ympärillesi ihmisiä, jotka eivät koko ajan ota puheeksi huonoja asioista omasta tai sinun fyysisestä olemuksestasi. Suojele itseäsi muiden ajatuksilta aivan kuin suojelisit lapsiasi tai ystävääsi. Sinulla on täysi oikeus sanoa tuttavillesi ja kavereillesi, että heidän negatiiviset kehokommentit vaikuttavat sinuunkin negatiivisesti, etkä halua kuulla niitä.

4) Harjoittele

Käytä enemmän aikaa pukeutumalla vähän paljastavampiin vaatteisiin. Kokeile pukeutua myös niihin värikkäisiin mekkoihin ja housuihin, joihin et ole pitkään aikaan pukeutunut. Näissä vaatteissa saatat tuntea itsesi ensin epävarmemmaksi, mutta kasvatat samalla rohkeuttasi.

5) Muista: Sinä et ole vain sinun kehosi

Nykyaikana saa helposti sen käsityksen, että kehon pitää olla tietynlainen, jotta sinut noteerataan positiivisessa valossa. Fyysinen olemuksemme ei kuitenkaan saisi määrittää meitä kokonaisuudessaan. Voimme vaihtoehtoisesti hyväksyä, että tämä on VAIN minun kehoni, selluliitteineen kaikkineen. Mutta samalla tämä keho mahdollistaa minun liikkumiseni tässä maailmassa, tällä keholla voin halata ihmisiä ja tällä keholla voin kirjoittaa ja tehdä työtä.

Pää pystyyn, bikinit päälle ja näytä, että sinä olet ihana juuri sellaisena kuin olet!

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat