Onnellisemmaksi kahdessa minuutissa: Lue läpi lista ja oivalla

12.09.2014 13:35 - Heli Thoren

Kiitollisuus tuo hymyn huulille kenelle tahansa. Lue läpi lista ja löydät onnen arjestasi.

Onni voi joskus olla pienestä oivalluksesta kiinni. Jos mielessäsi pyörii se, miten asioiden pitäisi olla ja pieni tyytymättömyys kalvaa, ei onni ole takuulla päällimmäinen tunne. Keskity siihen, mikä elämässäsi on nyt hyvin ja saat elämääsi lisää ihania asioita. Tuntuuko vaikealta? Lue läpi hyvän mielen lista ja saat elämääsi lisää onnea saman tien:

1. Aloita päivä kiittämällä uudesta aamusta. Mieti sängyssä, mitä kaikkea ihanaa päivä voikaan tuoda tullessaan. Jos voisit saada tältä päivältä mitä tahansa, mitä se voisi olla? Miten voisit kulkea sitä kohti?

2. Syö aamiaista. Pieni teko tekee ihmeitä sinulle. Kun keho voi hyvin, voit itsekin hyvin. Aamiainen kuulostaa arkiselta teolta, mutta sillä on suurempi merkitys itsensä hoitamisessa ja vaalimisessa. Kun aloitat päivän arvostamalla omaa hyvinvointiasi, päivä alkaa oikealla tavalla.

3. Keskity pieniin asioihin, jotka sujuvat. Kiitä niistä mielessäsi: bussi tulee ajallaan, vettä tulee hanasta ja ystävän kanssa kahvi maistuu hyvältä. Mitä pienemmästä onnistut olemaan kiitollinen, sen parempi.

4. Nauti työmatkasta. Sen sijaan, että tuskailisit liikenteen melua tai autojonoja, keskity nauttimaan. Jos istut julkisessa kulkuvälineessä, tunnustele, miten mukava on istua rauhassa. Anna kehosi rauhoittua ja nauti matkasta. Jos ajat itse, kuuntele hyvää musiikkia, laula mukana ja kiittele, kuinka hyvin liikenne soljuu.

5. Syö lounasta rauhassa. Ota aikaa itsellesi ja syö rauhassa. Pyydä mukaan ystäväsi tai syö yksin. Syö jotain, joka maistuu hyvältä ja on terveellistä. Tunne hyvä olo, joka syömisestä seuraa.

6. Tapaa ystäviäsi. Voivotteletko usein, kun et kiireessä ehdi tavata rakkaitasi. Päätä treffipäiviä ystäviesi kanssa - vaikka joutuisit rustaamaan niitä kalenteriisi pitkä ajan päähän. Ystävien tapaamisesta saat virtaa ja hyvää mieltä ja jo pelkästään kalenterimerkinnät saavat kutkuttavan tunteen aikaan.

7. Haaveiletko toisenlaisesta elämästä? Mitä haluaisit elämääsi lisää? Ymmärrä, että voit saada sen kaiken. Voit itse tehdä elämästäsi juuri sellaisen kuin haluat. Muutos ei tapahdu yhdessä yössä, mutta kun ymmärrät vaikutusvaltasi tänään, voit kulkea kohti unelmiasi. Uskalla haaveilla ja usko, että voit myös toteuttaa ne.

8. Oliko päiväsi sellainen kuin haluaisit? Mitä siinä oli hyvää? Mitä haluaisit muuttaa? Keskity päivän päätteeksi kiittämään kaikesta hyvästä - pienestäkin - jota kulunut päivä toi mukanaan. Kun osaat olla kiitollinen pienistäkin asioista, seuraava päivä tuo kiitettävää vielä lisää. Jos haluat harjoitella kiitollisuutta lisää, kirjaa ylös joka ilta 5-10 asiaa, joista olet kuluneessa päivässä kiitollinen. Kirjaa ylös myös se, mitä toivoisit päiviisi lisää. Uskalla unelmoida suuresti! Onni on mahdollisuutesi juuri tänään.


Murehditko liikaa? Viidellä oivalluksella voit alkaa elää kevyempää elämää. Lue niistä täällä lisää.

Kilpailut

Uusimmat