Kuva: Fotolia

Painosi ja pituutesi kertovat yllättäviä seikkoja elämästäsi

09.03.2016 17:45 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan naisilla paino ja miehillä pituus vaikuttavat heidän mahdollisuuksiinsa menestyä.

Uskoisitko, että ihmisen paino ja pituus voisivat vaikuttaa hänen menestykseensä työelämässä? Tuoreen, British Medical Journal -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ulkonäkö todella vaikuttaa ihmisen koulutustasoon, tuloihin ja työmahdollisuuksiin.

Tutkimuksen mukaan pitkät miehet menestyvät lyhyempiä herroja huonommin, kun taas hoikat naiset pärjäävät pyöreitä naisia paremmin työelämässä.

- Meillä on tähän asti vahvimmat todisteet siitä kausaalisesta yhteydestä, että hieman ylipainoisilla naisilla ja lyhyemmillä miehillä menee huonommin elämässä, professori Timothy Frayling väittää.

- Jos otat saman miehen, mutta että muutat hänet vaikka 177 senttiä pitkästä 170 senttiä pitkäksi, ja lähetät hänet elämään elämäänsä, tulisi hän ansaitsemaan noin 1945 euroa vähemmän vuodessa, Frayling selvittää.

Jos nainen painaa noin 13 kiloa enemmän kuin hänen samanpituinen ystävänsä, tienaa hän tutkimuksen mukaan jopa lähes 3900 euroa vähemmän vuodessa.

Syitä tutkittava lisää

Tutkijat eivät ole vielä varmoja, miksi lyhyemmät miehet ja painavammat naiset menestyvät usein muita heikommin työelämässä. He arvelevat, että syy voi johtua joko huonosta itsetunnosta tai syrjinnästä.

Tutkijat muistuttavat, ettei menestyminen kuitenkaan läheskään aina riipu ihmisen pituudesta tai painosta.

- Tämä ei päde kaikkiin tapauksiin. Monet lyhyemmät miehet ja ylipainoiset naiset ovat erittäin menestyneitä.

Lähde: The Guardian

Lue myös: Haaveissa menestyksekäs ja onnellinen loppuelämä? Keskitä ajatuksesi 6 asiaan

Kilpailut

Uusimmat