Kuva: Fotolia

Rauhoita itsesi minuutissa - asiantuntija neuvoo helpon tavan nukahtamiseen

03.05.2016 22:15 - Emma Ylistalo

Helppo harjoitus voi auttaa saamaan unen päästä kiinni kiireisen päivän jälkeen.

Monilla ihmisillä saattaa olla vaikeuksia nukahtamisen kanssa. Kiireisen arjen keskellä ajatukset jäävät pyörimään helposti päähän vielä silloinkin, kun olisi aika levätä. Higher Perspectives -sivusto kertoi tohtori Andrew Weilin harjoituksesta, joka auttaa rauhoittamaan aivot ennen nukkumista ja nopeuttaa näin unen saamista.

Weil kehottaa nukkumaan mennessä makaamaan rauhassa sängyssä ja tuomaan ajatukset omaan kehoonsa. Mieti, miltä kehossasi tuntuu ja huomioi kuinka päivän tapahtumat tuntuvat siinä. Tule tietoiseksi omasta hengityksestäsi ja pyri hidastamaan sitä. Kun mieleesi tulee ajatuksia, tiedosta ne ja hymyile niille. Älä tartu niihin, vaan vapauta ne mielestäsi. 

Hengitä nenän kautta sisään ja laske neljään. Pidätä tämän jälkeen seitsemän sekunnin ajan hengitystäsi. Hengitä ulos suun kautta kahdeksan sekunnin ajan. Jos sekoat laskuissasi missä tahansa harjoituksen vaiheessa, aloita alusta. Älä vieläkään pakota mieltäsi asettumaan aloilleen, sillä se vie ainoastaan turhaa energiaa. Hyväksy mieleen tulvivat ajatukset, mutta päästä niistä irti. 

Weilin harjoitus hidastaa sydämen sykettä ja vapauttaa aivoissa kemikaaleja, jotka rauhoittavat. Tekniikka vaatii juuri sopivasti keskittymistä, jotta saat rauhoitettua kehosi ja mielesi. Muista kuitenkin, että laskuissa sekoaminen ei haittaa mitään, sillä tarkoituksena on ainoastaan keskittyä rytmiin, eikä täydelliseen suoritukseen.

Lähde: Higher Perspectives

Lue myös: Nukkumisasentosi voi vaikuttaa itsetuntoosi - lue, miten

Kilpailut

Uusimmat