Rikkoiko talvi huulesi? Nopeasti eroon kuivuudesta ja lohkeilusta

21.01.2014 19:45 - Linda Arponen

Rohtuneet huulet ovat monien riesa talviaikaan.

Huulirasva voi olla hyödyllistä, kun huulet ovat kuivuneet. Rasva ei kuitenkaan yksinään korjaa tilannetta ja joskus se voi jopa kuivattaa vielä enemmän.

Huulten kuivuus voi pahimmillaan aiheuttaa syviä halkeamia, jotka ovat kivuliaita ja ikävän näköisiä. Muutamalla keinolla voit kuitenkin selättää kuivuuden ja tehdä huulista jälleen kauniit.

Mistä kuivuus johtuu?

Talven kuiva ilma tekee hallaa huulille. Myös ilman lämpö vaikuttaa, sekä liian kylmä että kuuma kuivattavat.

Huulten nuoleminen ei ole myöskään hyvästä, sillä syljessä olevat entsyymit kuuluvat suun sisälle, eivät ulkopuolelle, jossa ne voivat kuivattaa. Joissain tapauksissa myös lääkitys voi kuivattaa huulia.

Kuori huulet

Ensimmäinen askel rohtuneista huulista eroon pääsemiseen on kuorinta. Näin voiteet pääsevät suoraan iholle, eikä kuollut, kuiva iho ole tiellä estämässä imeytymistä. Jos huulten halkeamat ovat menneet pahaan kuntoon, kuorinta voi tuntua hetken aikaa ikävältä, mutta olo helpottuu ajan kuluessa.

Helpoin tapa kuoria huulet on käyttää tummaa sokeria ja oliiviöljyä. Sekoita niitä keskenään pieni määrä ja hiero sitten tahnaa varovasti huuliisi pyörivin liikkein. Käytä hierontaan sormenpäitäsi.

Kosteuta huulet

Kuumavesihaude voi auttaa tuomaan huulille takaisin niiden menettämän kosteuden. Luonnolliset öljyt ovat kuitenkin parempi vaihtoehto. Esimerkiksi pellavansiemenöljy, kookosöljy ja oliiviöljy ovat hyviä vaihtoehtoja. Vain tippa tai pari per huuli riittää. Myös aloe vera geeli toimii kuiville huulille, mutta sitä ei pidä käyttää, jos huulissa on syviä halkeamia.

Muista lisäksi kosteuttaa huulet illalla ennen nukkumaanmenoa.

Vältä tiettyjä aineita, kun huulet ovat rohtuneet

Kun huulet ovat kuivat, kannattaa välttää myös tiettyjä ärsykkeitä. Happamat elintarvikkeet, kuten tuorepuristetut sitrushedelmämehut voivat ärsyttää huulia, mikäli niitä juo paljon. Myös mausteiset ruoat voivat tuntua ikäviltä, erityisesti rikkinäisillä huulilla.

Käytä säännöllisesti kunnon huulirasvaa

Hyvä huulirasva voi olla paras ratkaisu kuiville huulille. Vältä kamferia sisältäviä huulirasvoja, jotka aiheuttavat niin sanottua huulirasvariippuvuutta.

Luonnonmukaisissa huulirasvoissa on vähemmän ärsykkeitä ja ne voivat auttaa huulia. Pantenoli ja lanoliini hoitavat myös huulia.

Lähde: Become Gorgeous

Kilpailut

Uusimmat