Kuva: Fotolia

"Se ylimielinen lihaskimppu" - hittikirjoitus muuttaa mielessä pyöriviä ajatuksia kuntosalilla

04.11.2016 18:45 - Senni Loikala

Oivaltava kirjoitus muihin treenaajiin kohdistuvista ennakkoluuloista leviää netissä.

Kehonrakentamiseen hurahtanut amerikkalaisopiskelija Stephanie Lynn Holdmeyer avautui hiljattain Facebookissa siitä, kuinka ihmiset tuomitsevat toisiaan kuntosalilla ulkonäön ja treeniosaamisen perusteella. Päivityksestä on tullut erittäin luettu ja sillä on jo lähes 43 000 jakoa.

Holdmeyer käy kuntosalilla lihaksikkaan miesystävänsä kanssa. Idea hittikirjoituksen syntyyn lähti anonyymista palautteesta, jonka Holdmeyer sai netissä. Palautteen kirjoittanut henkilö piti pariskuntaa ”lihaksikkaana kaksikkona, jotka ajattelevat olevansa pirun kuumia, koska he käyttävät koko ajan vöitä salilla.

Tosiasiassa Holdmeyer käytti painonnostoon tarkoitettua vyötä sen takia, että hän oli ollut hiljattain selkäleikkauksessa.

Katso alta vapaasti suomennetut otteet Holdmeyerin kirjoituksesta, jossa hän erittelee monien tuomitsemia tyypillisiä kuntosalikävijöitä ja mitä heillä todellisuudessa saattaa olla taustallaan.

”Se ylipainoinen”

Joku tuomitsee hänet painon perusteella, vaikka ei tiedä, että hän on jo pudottanut yli 40 kiloa ja muuttanut elämänsä täysin.

”Se, jonka jalat ovat todella laihat”

Hän on käynyt läpi seitsemän polvileikkausta ja yrittää paraillaan saada voimaa jalkoihinsa. Se on vain pitkä ja raskas prosessi.

”Se laiha tyyppi, jonka pitäisi syödä enemmän”

Hän on itse asiassa tyytyväinen hoikkaan vartaloonsa, mutta on yrittänyt saada painoaan nousemaan; hänen aineenvaihduntansa tekee sen vain vaikeaksi.

”Se aloittelija, joka seuraa sinua ja tarkkailee kaikkea, mitä teet”

Hän katsoo sinua ylöspäin ja tahtoo oppia treenistäsi, koska häntä vain pelottaa lähestyä sinua.

”Se tyyppi todella huonon ryhdin kanssa”

Hänen täytyi valmistautua henkisesti ennen kuin tuli painonnostopaikalle, sillä hän pelkää ihmisten tuomitsevan hänet. Hän on epävarma kaikista harjoituksista, mutta on liian pelokas kysyäkseen neuvoja.

“Se lihaksikas tyyppi, joka vaikuttaa ylimieliseltä”

Hän kasvoi köyhyydessä ja treenaamisesta tuli hänen vaihtoehtonsa huumeille ja alkoholille. Hän ei ole ylimielinen, vaan keskittynyt.

“Se, joka käyttää liian pitkään tarvitsemiasi laitteita”

Hän on yksinhuoltaja, joka on uupunut kahdessa työssään ja kasvattaessaan kolmea lastaan. Hän yrittää tsempata itseään, että hän jaksaisi tehdä treeninsä loppuun, mutta tarvitsee muutaman ylimääräisen lepotauon sarjojen välillä.

”Se iäkäs tyyppi, joka tekee erikoisia harjoituksia ja puhuu liikaa”

Hän päätti hankkia kuntosalin jäsenyyden ja pysyä aktiivisena ja sosiaalisena sen jälkeen, kun hänen puolisonsa menehtyi viime vuonna. Sinulle puhuminen on hänen päivänsä kohokohta ja auttaa hänen masennukseensa.

Katso netissä leviävä päivitys alta. Jos se ei näy, pääset katsomaan päivityksen tästä.

Lue myös: Personal trainer paljastaa suomalaisten pahimmat kuntosalivirheet - kuulostaako tutulta?

Lue myös: Kuntosalin tärkeät etikettisäännöt listattiin - treenaaja, tiedäthän nämä?

Lue myös: Miltä tuntuu olla se huonokuntoisin kuntosalilla? Katso hulvaton video

Kilpailut

Uusimmat