Kuva: Fotolia

Sheivaatko alapään karvoitusta? Lue, mitä pitää tietää ennen ajelua

13.07.2016 19:30 - Tiina Svensk

Alapään karvojaan ajellessaan haluaa ennaltaehkäistä ikävät yllätykset ja kutinan.

Jos haluat sheivata alapään karvoituksen pois, kannattaa haluttuun lopputulokseen panostaa huolella: kuka tahansa kutinan tai kipeiden näppylöiden ilmestymisen kokenut tietää, kuinka kiusalliselta huolimaton lopputulos voi tuntua.

Cosmopolitan haastatteli lääkäri ja gynekologi Dr. Alyssa Dweckiä, joka muistutti kaikista tärkeimmistä seikoista, jotka kannattaa pitää mielessä ennen terään tarttumista:

1. Älä jaa terää kenenkään kanssa: Kun ajat karvojasi, voi vahingossa saada pienen haavan tai haavaumia ihollesi. Silloin voit saada herkästi tulehduksen tai herpeksen toiselta, joka jakaa terän kanssasi.

2. Vaihda terä tarpeeksi usein: Genitaalialueen iho on erittäin herkkää, joten haluat varmasti vaihtaa terän riittävän usein - tylsä terä nimittäin vahingoittaa ihoa, mikä voi aiheuttaa kutisevia pieniä haavaumia tai pahempiakin haavereita.

3. Käytä aina geeliä tai saippuaa: Kun sheivaat, muista käyttää genitaalialueen iholle suunniteltua geeliä tai mietoa saippuaa. Niiden käyttäminen vähentää ihon ja terän välille muodostuvaa kitkaa.

4. Sheivaa karvan kasvusuuntaan: Jalkoja tai kainaloita sheivatessa kuljetamme terää aina vastakkaiseen suuntaan, mutta alapään alueella suunta on juuri päinvastainen.

5. Helpota näppyjä ja kutinaa voiteella: Dweck suosittelee kutisevan lopputuloksen hoitoon hydrokortisoonivoidetta, joka rauhoittaa ihoa ja helpottaa kutinaa.

6. Suunnittele vahausaika huolella: Jos vain voit, älä varaa vahausaikaa PMS-viikollesi tai kuukautisten ajalle. Silloin olet herkempi ja kipukynnyksesi on matalampi.

7. Ota selvää riskeistä: Jos haluat karvoista eroon ikuisiksi ajoiksi, kannattaa ottaa selvää mahdollisista riskeistä. Etenkin, jos sinulla on vaaleammat karvat, saatat saada pigmenttimuutoksia karvoituksen hiustuppeihin laserhoidosta.

8. Ole huolellinen saksien kanssa: Koska genitaalialueella on runsas verenkierto, voi pienikin leikkaushaava tehdä ilkeää jälkeä. Sen vuoksi karvoja saksilla trimmatessaan kannattaa käyttää hyvää valaistusta ja peiliä, jotta näkee varmasti, mistä leikkaa.

Lue myös: Totta vai tarua: Muuttaako sheivaaminen karvat aiempaa paksummiksi ja tummemmiksi?

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat