Syö terveellisemmin asiantuntijan neuvojen avulla: "Transrasvat ovat myrkkyä aivotoiminnalle"

16.10.2014 20:30 - Senni Loikala

Ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan mukaan erittäin monien suomalaisten ruokailutottumuksissa on parantamisen varaa. Mies kertoo Voicelle yleisimmät sudenkuopat.

Terveys- ja superfood-asiantuntija Jaakko Halmetojalla on vahva näkemys nykyihmisten ruokavalinnoista. Miehen mukaan vain harvat ihmiset panostavat laadukkaaseen ruokaan.

- Minusta on yllättävää, miten ketään ei kiinnosta se. Me esimerkiksi juodaan kahvia eniten maailmassa ja ketään ei kiinnosta, minkä laatuista se on. En tarkoita pelkästään terveellisyyttä ja eettisyyttä, vaan ensimmäisenä ihan sitä makua, Halmetoja sanoo.

Miestä ihmetyttää, että ihmiset juovat niin paljon limonaadeja ja energiajuomia. Pahimpien nykypäivän vitsausten joukkoon hän kuitenkin laskee muutakin.

- Käytännössä kaikki transrasvat ja muuntuneet rasvat ovat eniten myrkkyä aivotoiminnalle ja kaikelle. Einekset ovat samassa kategoriassa, hän kertoo.

Panosta laatuun

Jos tahdot syödä terveellisemmin, kannattaa suosia laadukkaita tuotteita.

- Minulta usein kysytään, eikö mieleni tee roskaruokaa. Olen kääntänyt sen niin päin, ettei kenenkään tee mieli niin heikkolaatuista roskaruokaa, mitä ihmiset syövät. Kaikilla on puute hyvästä mätöstä. Oikeasti laadukkaista, vahvoista mauista, oikeasti terveellisistä jutuista, sanoo Halmetoja.

Miehen mukaan kaikesta on olemassa huonompia ja parempia vaihtoehtoja. Tuotteiden skaala on valtava ja laatuun on helppoa panostaa valitsemalla oikein.

- Pikkusuolaista guagamolen kanssa, raakasuklaata, oikeasti laadukasta kahvia tai hyvää punaviiniä, luettelee Halmetoja esimerkkejä hyvistä valinnoista.

Ravintoasiantuntijana hän ei silti tingi itse herkuista, vaan herkuttelee laadukkaasti.

- Saatan elää kesällä suurin piirtein jollain jäätelöllä, mutta termi "jäätelö" ei tarkoita jotain sokeripommia, vaan jotain ihan muuta, sanoo Halmetoja.

Halmetoja antoi myös neuvoja, miten voit pitää flunssat loitolla ja parantaa vastustuskykyäsi. Mies on itse pysynyt terveenä jo kuusi vuotta. Pääset juttuun tästä.

Kilpailut

Uusimmat