Kuva: Fotolia

Syömishäiriöön sairastuneet miehet jätetään ilman apua?

22.06.2016 13:15 - Senni Loikala

Lääkärin mukaan miesten syömishäiriöitä ei yleensä tunnisteta.

Suurin osa anoreksiaa sairastavista miehistä ei saa sopivaa hoitoa, arvioi amerikkalaislääkäri Kimberli McCallum Chicago Tribune -lehdelle. Hän uskoo, että jopa 80 prosenttia miesten syömishäiriöistä jäävät diagnosoimatta.

Lääkärin mukaan miehet eivät saa asianmukaista hoitoa syömishäiriöihin, koska lääkärit eivät monesti osaa epäillä syömishäiriötä nuorilla miehillä.

- Uskon todella, etteivät miehet ja pojat saa hoitoa ollenkaan. Oireiden syyksi veikataan ruoansulatusongelmia tai urheilullisuudesta johtuvaa heikkoa pulssia. Niinpä heidät ohjataan yleiseen psykoterapiaan, McCallum väittää.

- Joskus ensihoidossa lääkäri uskoo, että oireet johtuvat hormonitoiminnasta tai kilpirauhasen toiminnan häiriöistä. Lääkärit eivät usko, että nuorilla miehillä voisi olla syömishäiriötä.

Joka neljäs anorektikko on mies

Lehdessä viitataan myös tutkimukseen, johon osallistui reilu 2800 yliopisto-opiskelijaa. Tuloksista selvisi, että lähes neljä prosenttia miespuolisista opiskelijoista kärsi syömishäiriöstä.

National Eating Disorders Associationin mukaan kaikista anoreksiaa ja bulimiaa sairastavista henkilöistä 25 prosenttia olisi tutkitusti miehiä. Ahmimishäiriön omaavista henkilöistä puolestaan 36 prosenttia olisi miehiä.

Lähde: Chicago Tribune

Lue myös: Suomalaistytön pysäyttävä kirjoitus leviää Facebookissa: Syömishäiriö jätti raadolliset jäljet

Kilpailut

Uusimmat