Kuva: Fotolia

Tunnetko lääkäriä välttelevän miehen? Pian ymmärrät häntä paremmin

29.03.2016 16:45 - Senni Loikala

Osa miehistä lakaisee terveysongelmansa maton alle, eikä heitä saa kirveelläkään tutkituttamaan itseään lääkärin vastaanotolle. Tutkijat ovat nyt perehtyneet ilmiöön.

Monet naiset ovat ihmetelleet kautta aikain, mikseivät kaikki miehet kerro avoimesti terveysvaivoistaan. Nyt ilmiö on viimein todistettu myös tieteellisesti, uutisoidaan Tech Times -sivustolla.

Tutkijat haastoivat 500 miestä menemään vuorollaan kliinisiin huoneisiin. Siellä valkoisiin työskentelytakkeihin pukeutuneet lääkäriopiskelijat haastattelivat miehiä terveydestä. Miehet täyttivät myös kyselyn, jossa selvitettiin heidän ajatuksiaan miehisyydestä ja naiseudesta ja erilaisista sukupuolirooleista.

Tutkijat analysoivat kyselyistä ja haastatteluista saamiaan tietoja. He huomasivat, että erityisen maskuliinisia arvoja kannattavat herrat kuuluivat useimmiten heihin, jotka pitivät terveysvaivansa omana tietonaan.

Kyseiset miehet saattavat tutkitusti ohittaa kolotukset ja kivut olankohautuksella, vähätellä lääkärille oireita tai jopa valehdella niistä. He myös ovat muita alttiimpia pitkittämään hoitoon hakeutumista jopa niin, että se on jo liian myöhäistä.

Tutkimuksesta selvisi myös, että miehet tahtovat mieluiten mieslääkärin naisen sijaan. Kiinnostavaa kuitenkin on, että he kertovat rehellisemmin terveydentilastaan naislääkärille.

Tutkimus julkaistiin Journal of Health Psychology -lehdessä.

Lähde: Tech Times

Lue myös: Sinkkumiehet huomio! Hankinta, joka tekee sinusta kuuman naisen silmissä

Kilpailut

Uusimmat