Kuva: Fotolia

Uudenlainen keisarinleikkaus hämmentää - vauva työntyy itse ulos kohdusta vatsan kautta!

09.05.2016 13:45 - Rea Tallgren

Uudenlaista tapaa kutsutaan luonnollisemmaksi kuin leikkausta, jossa vauva nostetaan ulos kohdusta keisarinleikkaushaavan kautta.

Daily Mail uutisoi uudenlaisesta tavasta toteuttaa keisarinleikkaus. Tapaa kehutaan luonnollisemmaksi kuin tällä hetkellä vallalla olevaa, perinteistä keisarinleikkausta. 

Kyseinen metodi on toistaiseksi tarjolla vain muutamalla klinikalla Englannissa. Siinä vatsaan tehdään viilto, kuten keisarinleikkauksessa, mutta sen sijaan, että vauva nostettaisiin pois vatsasta, sen annetaan työntyä siltä itse pois. 

Näin äidin kerrotaan voivan tuijottaa lapsensa kasvoja sen tullessa ulos vatsasta ja saada aivan erilaisen siteen vauvansa kanssa, sillä vauvan saa nostaa rinnalle itse sitten, kun se on puskenut tiensä suurimmilta osin ulos kohdusta. 

Kysyntä kasvaa

Monet lääkärit ja potilaat hehkuttavat kyseistä metodia luonnollisemmaksi ja rauhallisemmaksi tavaksi synnyttää.

- Kyseistä metodia kysellään minulta yhä enemmän ja useammin, kertoo kätilö Jenny Smith Chelsean ja Queen Charlotten sairaaloista.

Vauvat ovat melkoisen vikkeliä syntymään kyseisellä metodilla ja monesti ne työntyvät ulos jo neljän minuutin sisällä.

- Se oli maagista, sanoo kolmannen lapsensa kyseisellä tavalla synnyttänyt äiti Daily Mailille.

Hän synnytti kaksi aikaisempaa lastaan tavallisen keisarinleikkauksen avulla. 

- Se oli todella kliinistä verrattuna tähän synnytykseen. Tavallisessa keisarinleikkauksessa vauva kiedotaan heti harsoihin ja viedään pois, nyt sain hänet syliini heti. Vauvakin oli aivan eri tavalla rauhallinen, selittää hän. 

Kyseinen operaatio voidaan kuitenkin tehdä vain sellaisille naisille, joilla ei ole minkäänlaisia komplikaatioita, joiden raskausviikot ovat täynnä ja joiden vauva on kääntynyt kohdulla pää alaspäin. 

Lue myös: Huomaatko 11 vaaraa huoneessa, jossa pieni vauva kuvattiin? Tärkeä kuva leviää netissä

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat