Uusi syy lapsettomuuteen selvisi: Osaa lihatuotteista kannattaa välttää

18.10.2013 11:45 - Senni Loikala

Tuoreesta tutkimuksesta selviää, millainen liha on miesten hedelmällisyyden kannalta hyvästä ja mikä puolestaan pahasta.  

Ruokavaliolla on tiedetty olevan merkittävä vaikutus miesten hedelmällisyyteen. Tuore amerikkalainen tutkimus kuitenkin selvitti, millaiset ruokapöydän antimet tarkalleen vaikuttivat sperman laatuun.

Miehillä, jotka kuluttivat runsaasti prosessoitua lihaa, oli huomattavasti vähemmän niin kutsuttua normaalia spermaa verrattuna miehiin, jotka rajoittivat kyseisiä ruoka-aineita. Prosessoituun lihaan lukeutuu muun muassa monien suosikkiherkku, pekoni.

Tutkimukseen osallistui 156 parisuhteessa elävää miestä, jotka eivät tahdostaan huolimatta olleet saaneet jälkikasvua. Miehiltä kysyttiin, kuinka usein he söivät prosessoitua lihaa, valkoista ja punaista lihaa, valkoista kalaa ja tonnikalaa tai lohta. Miehillä, jotka söivät vähemmän kuin yhden annoksen pekonia päivässä, oli 30 prosenttia enemmän normaalia spermaa kuin enemmän prosessoitua lihaa nauttineilla.

- On todella tärkeää auttaa miehiä ymmärtämään, että heidän tavoillaan voi olla vaikutusta hedelmällisyyteen, sanoo lääkäri Rebekka Sokol.

Tuloksista selvisi myös, että kalaruokien ystävillä oli huomattavasti muita laadukkaampaa spermaa.

Lähde: RedOrbit

Kilpailut

Uusimmat