Kuva: Fotolia

Uutta tietoa naisille: Yksinkertainen keino nopeuttaa ja helpottaa synnytystä 

26.10.2015 13:15 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan nykyinen synnytyskäytäntö vähentää supistuksia, venyttää synnytystä ja aiheuttaa vauvalle matalammat Apgar-pisteet.

Kevyestä syömisestä ja juomisesta synnytyksen aikana olisi hyötyä monille naisille, väittää tuore American Society of Anesthesiologists –ammattiyhdistyksen tekemä tutkimus. Sen mukaan vanhaa käsitystä siitä, että syöminen tai juominen synnytyksen aikana olisi vaarallista äidille ja lapselle, täytyy tarkastella uudelleen.

Tutkijat analysoivat satoja tuoreita tutkimuksia ja tärkein päätelmä niistä oli, että naiset tarvitsevat synnytyksessä energiaa samalla tavoin kuin maratonjuoksijat. Jos he eivät sitä saa, alkaa heidän kehonsa polttaa rasvaa. 

Seuraukset yllättävän suuria

Rasvan polttaminen puolestaan saattaa vähentää supistuksia ja saada synnytyksen kestämään kauemmin. Tällöin vastasyntynyt saa usein myös huonommat, heti synnytyksen jälkeen kuntoa määrittävät Apgar-pisteet.

- Naisilla, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kevyt juominen, kevyet nesteet, kevyt ateria on okei, tiivistää synnytyslääkäri Taraneh Shirazian newyorkilaisesta Langone Medical Center –sairaalasta.

Käytäntöjen muuttaminen tuskin tapahtuu nopeasti. Kiinnostavaa kuitenkin on, että jos nainen syö ja juo kevyesti synnytyksen aikana, voi hän selvitä elämää mullistavasta, mutta usein kovin kivuliaasta urakasta lyhyemmässä ajassa.

Lähde: CBS Evening News

Kilpailut

Uusimmat