Kuva: Fotolia

Vakavasta sairaudesta hittipäivitys: Katso, kuinka huomaamattomia oireet voivat olla

15.03.2016 20:45 - Senni Loikala

Netissä leviää perheellisen naisen päivitys rintasyövästä, jonka oireita tuskin huomasi.

Australialainen Kylie Armstrong joutui kuulemaan sen, mitä moni nainen pelkää: rintasyöpädiagnoosin. Hoitojen aloittaminen olisi kuitenkin saattanut viivästyä kohtalokkain seurauksin, jos Armstrong ei olisi ymmärtänyt tutkituttaa rintojaan.

Armstrong ei tuntenut rinnoissaan yhtäkään kyhmyä. Ainoa muutos oli kolme lähes olematonta kuoppaa toisen rinnan sivussa. Moni saattaa uskoa, että rintasyöpä aiheuttaisi aina tuntuvia kyhmyjä tai patteja rintakudokseen.

Tältä näyttää minun rintasyöpäni. En tuntenut kyhmyä. Gynekologini ei tuntenut yhtään kyhmyä”, hän kirjoittaa.

Päivityksestä nettihitti

Armstrongin päivitystä on jaettu yli 25 000 kertaa ja siitä on tykätty noin 29 000 kertaa. Tekstissä nainen kertoo myös, millainen shokki diagnoosi on ollut koko perheelle.

Olemme shokissa, olemme turta, olemme tunteellisia, toisinaan olemme ihan ok, esitämme, ettei tätä ole tapahtumassa, sitten taas imemme tietoa itseemme, yritämme tulla toimeen testien kanssa, itkemme, yritämme jatkaa elämää normaalisti.

Me olemme vihaisia, olemme surullisia.

Meillä on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Yritämme parhaamme mukaan pärjätä. Viestit ja puhelinsoitot minulle, aviomiehelleni ja lapsilleni joskus auttavat, joskus saavat meidät kaikki itkemään.

Jaan tämän, koska toivon saavani ihmiset tietoiseksi siitä, ettei rintasyöpä aina ilmene tunnistettavana kyhmynä. Menkää gynekologinne luokse, jos huomaatte mitään muutoksia rinnoissanne. Se saattaa pelastaa henkenne”, hän kertoo.

Lue myös: Joko olet kokeillut voimaposeerausta? Testaa heti!

Kilpailut

Uusimmat