Viisi syytä siihen, miksi kuntoilu ei tuota tuloksia

16.09.2013 21:15 - Reija Saarinen

Kuntoilu ja ruokavalio eivät ole ainoita seikkoja, jotka merkitsevät painonpudotuksessa. 

Alla viisi asiaa, jotka saattavat olla syynä siihen, että kovakaan kuntoilu ei tuota toivottuja tuloksia. 

1. Huono ruokavalio

Jos dieettisi on huono, voi kehosi huonosti. Tämä onkin yksi tärkeimmistä asioista, joka kannattaa laittaa kuntoon, jos haluaa tuloksia. Kannattaa panostaa ruokavalioon, missä on runsaasti eläinproteiinia, terveellisiä rasvoja, sekä marjoja ja hedelmiä. Kannattaa myös välttää ulkona syömistä, sillä itse tehty ruoka ei sisällä yllätyksiä. 

2. Liian vähäinen uni

Liian vähäinen uni saattaa estää sinua saamasta tuloksia. Monet ihmiset saavat liian vähän kunnollista unta. 7-9 tuntia keskeytymätöntä unta on suositeltavaa.  Syynä on se, että keho korjaa itseään unen aikana. Keho myös polttaa eniten rasvaa juuri unen aikana. Joten jos unet jäävätä 5-6 tuntiin yössä, puuttuu sinulta suuresti rasvanpolttoaikaa. 

3. Stressi

Stressiä saattaa aiheuttaa moni eri asia. Se voi tulla työstä, huonosta ruoasta tai vähäisestä unesta. Stressi heittää pois hormoneja sekä tekee kehosta rasvaa varastoivan koneen. 

4. Epäsäännöllinen harjoittelu

Jos kuntoilusi on epäsäännöllistä, myös tulokset antavat odottaa itseään. Jos kuntoilet kaksi kertaa viikossa, ja pidät tämän jälkeen kolmen viikon tauon, et voi olettaa tulosten syntyvän. Kannattaa siis noudattaa kuntoiluohjelmaa tarkasti, sillä tulokset eivät synny itsestään. Valitse itsellesi sopiva kuntoiluohjelma, ja toimi sen mukaan. 

5. Sosiaalisen tuen puute

Tuki on erittäin tärkeä osa treenissä. Jos sinulla ei ole ketään tukemassa sinua tavoitteissasi, saattaa sinulla on vaikeuksia omien tavoitteidesi saavuttamisessa. Pidä siis huoli, että saat jonkun tukemaan sinua omissa tavoitteissasi. 

 Lähde: Done in 5 Fitness

Kilpailut

Uusimmat