Voiko kahta tamponia käyttää yhtä aikaa? Oudoimmat kysymykset gynekologeille ja vastaukset niihin

30.05.2013 13:45 - Reetta Haverinen

Nämä amerikkalaisnaisten mieltä askarruttaneet asiat ovat taatusti pyörineet myös monien suomalaistenkin mielessä.

Maineikkaan ja vaikutusvaltaisen Oprah Winfreyn suosittu keskusteluohjelma listasi verkkosivustolleen erikoisimmat kysymykset, joihin kaksi gynekologian asiantuntijaa ovat uransa aikana törmänneet. Kuten sanotaan, tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan, ja oman alansa expertit kertovat nyt vastaukset näihin erikoislaatuisiin kysymyksiin.

Pystyykö gynekologi näkemään, milloin on viimeksi harrastanut seksiä?

Lääkäri kyllä näkee että olet harrastanut seksiä, mutta vain jos yhdyntä on tapahtunut viimeisen 12 tunnin aikana. Muutoin gynekologisi ei osaa päätellä kuinka vilkasta seksielämää vietät. Lääkäri ei siis osaa arvata, vaikka olisit ollut selibaatissa vuoden verran, jos et sitä itse kerro.

Voiko nainen olla allerginen seksille?

Alapään kutina tai vähäinen turvotus ovat yleisiä reaktioita, jotka saattavat johtua kondomista, liukuvoiteista tai siittiöitä tuhoavasta ehkäisygeelistä, spermisidistä. Joskus kutina ja turvotus voivat kuitenkin olla myös oireita sukupuolitaudista.

Jos oireet eivät johdu mistään edellä mainitusta, voi kuitenkin olla mahdollista että olet allerginen siemennesteen proteiineille. Allergia on harvinainen, mutta silti mahdollinen. Epämiellyttävän kutinan ja ihottuman ilmaannuttua kannattaakin piipahtaa lääkärin vastaanotolla. Viimeistään allergiatestit paljastavat, mikä oireet aiheuttaa.

Voiko kahta tamponia käyttää yhtä aikaa?

Voit käyttää kahta tamponia samanaikaisesti, jos saat asettumaan ne vieretysten emättimeen. Jos laitat tamponit perätysten, saattaa toinen niistä kuitenkin painautua niin syvälle, että sen poistaminen on hankalaa. On kuitenkin syytä muistaa, että tamponit on tarkoitettu käytettäväksi yksin. Kahden tamponin imuteho voi olla liiankin voimakas.

Voiko jokin esine kadota vaginaan?

Moni on taatusti pohtinut kuukuppia tai tamponia asettaessaan, voiko jokin esine kadota emättimeen. Huoli on kuitenkin aiheeton, sillä vaikka et saisi itse ongittua tamponia sisältäsi, ei se millään tapaa voi hukkua alapäähäsi. Viimeistään lääkäri saa taatusti karkulaisen pois sisältäsi.

Minkä kokoiset häpyhuulet ovat normaalit?

Häpyhuulet ovat kuin lumihiutaleita - yhtä ideaalia yksilöä ei ole olemassakaan. Ja mikä lohduttavinta, huulien koolla on harvoin minkäänlaista merkitystä. Joskus liian suuret häpyhuulet saattavat tosin hangata niin, että se voi aiheuttaa kipua seksin tai urheilun aikana. Muutoin häpyhuulet ovat lähinnä vain kosmeettinen seikka.

Jos asia kuitenkin mietiyttää, vuonna 1902 tehdyn tutkimuksen mukaan naisten pienten häpyhuulten pituus on normaalisti 1,9-5,7 cm. Tutkimukseen osallistuneista naisista noin 87 prosentilla häpyhuulet olivat kooltaan noin 1,9 cm.

Lähde: Oprah

Kilpailut

Uusimmat