Yllättävä väite: Aivoja harjoittava nettipeli laihduttaa - kokeile itse

08.07.2015 07:45 - Eeva Rajala

Tutkijat väittävät, että nettipeli helpottaa ihmistä laihtumaan lähes kilon viikossa.

Exeterin ja Cardiffin yliopiston tutkijat ovat sitä mieltä, että ihminen voi laihtua pelkästään sillä, että pelaa aivoja harjoittavaa nettipeliä.

Pelissä pelaajien pitää jatkuvasti välttää painamasta epäterveellisten ruokien kuvia, kun taas terveellisten ruokien kuvia painamalla voi voittaa. Pelin idea on siinä, että se harjoittaa aivoja assosioimaan kalorirunsaat ruoat ja ei-sanan yhteen.

Ensimmäisellä testikerralla koehenkilöt laihtuivat keskimäärin 0,7 kiloa viikossa. Laihtuminen jatkui puolen vuoden ajan, vaikka testi ei enää jatkunutkaan. Koehenkilöistä suurin osa oli ylipainoisia.

Neljästi viikossa

Tutkijoiden mukaan aivoja aktivoiva peli voi auttaa joitain ihmisiä syömään 220 kaloria vähemmän päivässä. Peli voi siis auttaa laihtumaan 0,7 kiloa viikossa. Parhaan tuloksen saa tutkijoiden mukaan niin, että henkilö pelaa peliä neljästi viikossa ja pitää tilastoa tuloksistaan.

Yliopisto on tehnyt Daily Mail -lehden kanssa yhteistyönä kymmenen minuutin version kyseisestä pelistä. Peliä voi pelata kuka tahansa, joka haluaa laihtua. Kokeile pelata peliä itse tästä! (Foodtraining)

Pysähdy ja mieti syömistäsi

Pelin lisäksi omaa ajattelua voi muillakin tavoin ohjata oikeaan, terveellisten ruokien, suuntaan. Kannattaa kokeilla esimerkiksi seuraavia Duken yliopiston listaamia keinoja:

Ennen kuin laitat mitään ruokaa suuhusi, kysy itseltäsi, oletko nälkäinen, miksi syön tätä, edistääkö tämä ruoka terveyttäni?

Valitse pienempiä aterioita, pyydä pienempää annosta, pidä huoli siitä, että puolet lautasella olevasta ruoasta on kasviksia, neljäsosa proteiinia ja neljäsosa tärkkelyspitoista ruokaa.

Hidasta syömistahtiasi. Aloita syöminen hiljaisella ja lyhyellä meditaatiolla. Pureskele ruoka rauhassa soseeksi suussasi. Tarkasta syömisen loputtua, tuleeko vielä nälkäsignaaleja.

Pidä puolessa välissä ruokailuasi kymmenen minuutin tauko ja päätä vasta sitten, tarvitseeko sinun syödä vielä lisää.

Kokeile syödä heikommalla kädelläsi tai käyttämällä syömäpuikkoja. Voit myös kokeilla syödä syömäpuikoilla, joita pidät heikommassa kädessäsi.


Lue myös: Uutuuslaitteen avulla laihtuu "vaikka söisi mitä tahansa"

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat