12 parasta dieettiruokaa, joilla saavutat bikinivartalon kesäksi

22.04.2013 13:45 - Karoliina Kotala

Kesä lähestyy ja moni uudistaa paitsi vaatevarastoaan niin myös ruokavaliotaan. Tietyt ruoat kannattaakin muistaa bikinikuntoa kohden tähdätessä. Cosmopolitanin asiantuntijat listasivat dieettiruokia, joita kannattaa suosia.

1. Kananmunat.
Kananmunissa on runsaasti proteiinia, ja valkuaisia saa syödä sydämensä kyllyydestä. Keltuaisten suhteen kannattaa pysyä yhdessä päivässä.

2. Kreikkalainen jogurtti.
Jogurtti sisältää runsaasti proteiinia ja se onkin täydellinen aamiainen. Rasvaton tuote on usein myös sekä maultaan että vaikutukseltaan yhtä hyvä valinta kuin täysirasvainenkin.

3. Kalatuotteet.
Kalassa on myös runsaasti proteiinia ja esimerkiksi katkaravut ovat kevyt valinta. Älä kuitenkaan paista kalaa tai äyriäisiä rasvassa, vaan kokkaa kevyesti.

4. Hedelmät ja marjat.
Hedelmät ja marjat sisältävät runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja. Niissä on myös runsaasti kuituja, jotka pitävät vatsan kylläisenä.

5. Vihannekset.
Kuten marjat ja hedelmätkin, vihannekset ovat terveellisiä, ja vähäkalorisia. Täytä siis lautasestasi puolet vihanneksilla ja pysyt hyvässä kunnossa.

6. Täysjyvätuotteet.
Jätä sokeriset murot ja myslit ja suosi puuroa raejuustolla tai jogurtilla.

7. Mantelit.
Mantelit sisältävät runsaasti hyviä omega-3-rasvahappoja ja ne pitävät nälän poissa pitkään. Shottilasillinen päivässä on sopiva määrä.

8. Avokado.
Avokado sisältää runsaasti terveellisiä rasvoja ja se on varsinainen laihduttajan superhedelmä.

9. Maito.
Nykyisin moni suosii dieettejä, jotka kieltävät maitotuotteet. Maito kuitenkin sisältää terveellisiä ainesosia, joita ei kannata unohtaa.

10. Uuniperuna.
Hiilihydraateista ei kannata luopua kokonaan, ja uuniperuna vaikkapa jogurttikastikkeella onkin oivallinen päivällinen.

11. Kana.
Terveellinen kana sisältää proteiinia, mutta on kevyt valinta. Jätä broilerinkoivista kuitenkin nahat nauttimatta.

12. Vesi.
Suurin osa unohtaa juoda päivän aikana tarpeeksi vettä. Pidä siis jääkaapissasi vesikannua, jonka maustat vaikkapa sitruunapalalla.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat