5 keinoa, joilla pääset välittömästi eroon stressistä

29.05.2014 13:15 - Linda Arponen

Silloin kun ei ole aikaa murehtia liikaa, kannattaa ottaa hyvät neuvot käyttöön.

Kun on kiire ja aikarajat tulevat vastaan, iskee helposti stressi. Ensimmäiseksi kannattaa sulkea silmät ja hengittää pari kertaa syvään, mutta ikävä kyllä se ei aina riitä.

Onneksi voit kokeilla myös seuraavia stressiä lievittäviä keinoja, joiden suorittaminen ei vie viittä minuuttia kauempaa aikaa.

Tee lyhyt kävelylenkki

Tahdin muutos ja pilkahdus päivänvaloa tekevät ihmeitä väsyneelle mielelle. Kävele siis muutamaksi minuutiksi ulos, liiku ja tunne raikas ilma. Vaikkei uskoisi, tällä on suuri vaikutus mielialaan ja energiatasoihin. Ulkoilun jälkeen voit palata projektisi pariin raikastuneena ja rauhallisempana.

Joogaa

Et välttämättä ehdi kokonaiselle joogatunnille kiireisenä päivänä, mutta lyhytkin hetki joogaa on parempi kuin ei mitään. Tee siis muutaman minuutin ajan joogaharjoituksia, joiden jälkeen olosi rauhoittuu ja keskittymiskykysi paranee.

Juo kupillinen piparminttuteetä

Kuppi kuumaa on perinteinen rauhoittumisvinkki. Jotkin juomat ovat kuitenkin vielä parempia kuin toiset. Eräässä tutkimuksessa niillä koehenkilöillä, jotka haistoivat stressaantuneena piparminttua, laskivat ahdistus- ja väsymystasot 20 prosenttia ja turhautumistasot 25 prosentin verran. Jos pystyt, juo teekupillinen jossain muualla kuin työpöytäsi vieressä.

Venyttele

Jos istut tuntikausia työpöydän ääressä, voi stressi iskeä alaselkä-, niska- ja hartiakivun muodossa. Kun tunnet kehosi jäykistyvän, venyttele hiukan. Sinun ei välttämättä tarvitse lähteä edes työpisteesi äärestä venytelläksesi.

Soita äidille tai muulle läheiselle

Jos tunnet stressin iskevän silloin, kun olet yksin, kannattaa soittaa omalle äidille. Erään tutkimuksen mukaan äidin äänen kuuleminen auttaa kehoa vapauttamaan oksytosiinia, joka on hormoni, joka torjuu stressiä. Jos puhelut äitisi kanssa kuitenkin hermostuttavat, voit soittaa myös toiselle läheiselle ihmiselle.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat