6 yleistä sheivausmokaa - ja vinkit kuinka saada sileä lopputulos

01.12.2014 12:45 - Laura Sulkava

Sheivaukseen liittyy muitakin nyrkkisääntöjä, kuin terän vaihtaminen tai liiallinen voiman käyttö. Katso muistilista yleisistä mokista ja vältä huono lopputulos.

Kirjoitimme aikaisemmin vahaukseen liittyvistä riskeistä sekä vinkeistä onnistuneeseen lopputulokseen. Alla vinkkejä hyvän sheivaustuloksen saavuttamiseen. 

Voimankäyttö

Etenkin uuden terän kanssa tulee olla varovainen. Ihokarvanpoistossa ei yleisestikään tarvitse käyttää voimaa. Uutta terää käyttäessä kannattaa olla helläkätinen ja muistaa rauhallisuus. Hosuessa taatusti tulee haavoja.

Milloin aika uudelle terälle?

Kun sheiverin terä ei ole enää kirkas vaan muuttunut himmeäksi, on aika vaihtaa uuteen terään. Oli sitten kyse vanhemmasta tai uudesta terästä, aina kannattaa hoitaa poisto rauhallisesti.

Sheiverin jakaminen

Sheiverin jakaminen on todella epähygieenistä. Erityisen huono on, jos sheiveriä on käytetty alapään ajelemiseen. Muistathan myös, että parranajoon tarkoitetut terät eivät välttämättä sovi kainaloille, jaloille tai alapäälle.

Suihkussa heti sheivaaminen

Suihkussa kannattaa jättää sheivaaminen viimeiseksi. Iho ja karvat pehmenevät muutamassa minuutissa, jolloin on hyvä hetki myös ihokarvojen poistolle. Muistathan myös kuoria ihon ennen operaatiota.

Kiireessä toimiminen

Kuivana sheivaaminen on vihoviimeinen asia ja se aiheuttaa inhottavaa ihottumaa. Lähes yhtä huono idea on käyttää saippuaa sheivausgeelin sijasta. Se tukkii terät eikä liu'u tarpeeksi iholla. Jos oikeanlaista ainetta ei ole, hiusten hoitoaine toimii paremmin kuin saippua.

Kainaloiden hankaaminen

Kainaloiden herkkää ihoa ei kannata vetää liian montaa kertaa sheiverillä. Terä ja karvanpoisto jättävät ihon kuivaksi ja kipeäksi. 10 vetoa terällä on liikaa, joten ole tarkka ja jätä vetojen määrä mahdollisimman vähäiseksi. 

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat