72 vuotta kestänyt tutkimus osoitti: nämä asiat tekevät miehen onnelliseksi

15.11.2012 18:45 - Heli Thoren

Hyvässä parisuhteessa elävät miehet elivät sinkkumieheiä pidempään.

Moni mies on hyvin onnellinen katsellessaan jalkapallo-ottelua sohvalla oluttölkki kädessään. Tuo hetken huuma ei kuitenkaan tuoreen tutkimuksen mukaan takaa kestävää onnea.

Harvard Medical Schoolin tutkimus miesten onnesta kesti 72 vuotta. Näiden vuosien aikana kartoitettiin 268 miehen elämää. Tulokset olivat seuraavat: Jotta onni olisi mahdollisimman kestävää ja hyvää, siihen tarvitaan jotakin pieniä arjen onnen aiheita syvempää.

Yhdeksi tärkeimmäksi onnen edellytykseksi nousivat hyvä avioliitto ja lämpimät ihmissuhteet. Tutkimuksen mukaan hyvät ihmissuhteet ovat onnen kannalta paljon merkityksellisempiä kuin esimerkiksi yhteiskuntaluokka tai varallisuus.

Tutkijat toteavat, että onnen sijaan pitäisi puhua jostain ihan muusta.

- Onnen sijaan kannattaisi puhua emotionaalisesta älykkyydestä, ilosta, yhteydestä muihin ihmisiin ja sinnikkyydestä, George Vaillant, Harvard Medical Schoolin tämän hetkinen johtaja painottaa.

Rakkaus pidentää ikää

Vuonna 1940 aloitettu tutkimus osoitti myös sen, että ne miehet, jotka elävät onnellisessa liitossa elävät sinkkumiehiä pidempään. Vain neljä 31 tutkimukseen osallistuneista yksin elävistä miehistä on tänä päivänä elossa. Hyvässä parisuhteessa eläneistä miehistä taas kolmannes oli edelleen elävien kirjoissa.

Tutkijat kannustavat, että rakkautta ei kannata lakata etsimästä vanhempanakaan. Lempi voi löytyä myös vaikkapa kennelistä.

- Jos haluat olla onnellinen, ja sinulla ei ole puolivuotiasta vauvaa, joka vastaa hymyysi, kannattaa hankkia koitanpentu, Vaillant tiivistää.

Lähde: The Telegraph -lehti

Kilpailut

Uusimmat