8 naurettavan yksinkertaista asiaa, jotka jokaisen naisen tulisi tehdä terveytensä hyväksi

18.03.2014 21:15 - Heli Thoren

Paina nämä muutamat terveysfaktat mieleesi ja pidät itsestäsi parempaa huolta.

On muutamia asioita, joita jokaisen naisen tulisi muistaa pitäessään itsestään huolta. Toisille ne saattavat olla itsestään selviä, mutta monella ne ovat kuitenkin asioita, joiden muistamista tulee harjoitella:

1. Valmistaudu lääkärikäyntiin

Monet varaavat flunssan pitkittyessä ajan lääkärille. Sinne mennessään nuha on päällimmäisenä mielessä, eivätkä he tule kysyneeksi muita tärkeitä asioita terveydestään. Mieti ennen lääkärille menoa mielessäsi kolme asiaa, joista voisit kysyä terveyteesi liittyen. Näin saatat muistaa jotakin, joka on arveluttanut sinua terveydessäsi aikaisemmin.

2. Tutki omat rintasi

Omia rintoja pitäisi tutkia ja painella useamman kerran kuukaudessa. Näin pidät huolta, että pysyt terveenä. Jo parikymppisestä lähtien olisi hyvä omaksua tapa, että tutkii omat rintansa säännöllisesti.

Tutkimusten mukaan naiset löytävät mahdolliset muutokset rinnoissaan parhaiten itse. Ja vaikka kyseessä olisikin rintasyöpä, kun sen löytää ajoissa, ovat tervehtymisennusteet huomattavasti paremmat kuin silloin, kun ei tutki rintojaan.

3. Tutki luomiasi

Pidä luomiasi silmällä. Koko- ja värimuutokset on hyvä huomioida. Etenkin, jos luomi muuttuu dramaattisesti lyhyessä ajassa tai luomesta tulee epäsymmetrisen muotoinen. Tuolloin on hyvä käydä ihotautilääkärin pakeilla varmuuden vuoksi.

4. Pysy kartalla kuukautisista

Jokaisen naisen tulisi tarkkailla kuukautiskiertoaan ja kiinnittää huomiota myös esimerkiksi seksuaaliseen halukkuuteensa. Jos kuukautiset jatkuvat epätavallisen pitkään tai ovat muuten epätavalliset, voi se olla merkki vaikkapa stressistä tai vaikka kohdun ulkopuolisesta raskaudesta. On tärkeä olla kartalla omasta vartalostaan, jotta pystyy seuraamaan omaa vointiaan täysipainoisesti.

5. Liiku kymmenen minuutin ajan

Kun sinulla on kiire töissä, ei tunnu mukavalta kuulla, että sinun pitäisi mennä kuntosalille. Tutkimusten mukaan onneksi vähempikin riittää. Jo kymmenen minuutin reipas kävely päivässä auttaa tutkimusten mukaan naisen sydäntä voimaan paremmin.

6. Tee jotain, mitä rakastat ainakin viiden minuutin ajan

Jo viidessä minuutissa aivot asettuvat levolla ja kykenet ottamaan iloa vastaan. Tee joka päivän, jotakin mitä rakastat ainakin viiden minuutin ajan. Tutkimusten mukaan onnellinen olo lisää onnellista oloa ja jo pienen hetken asialle omistautuminen lisää hyvää mieltä ja oloa.

7. Lepää

Uni on ihmisen terveydellä niin tärkää, ettei sen vaikutusta hyvinvointiin voi sivuuttaa. Ja vaikka olisit nukkunut huonosti, voit antaa mielen ja kehon levätä päivän aikana myös muulla tavoin. Keskity suhkussa ollessa vain siihen hetkeen ja pyri tyhjentämään mielesi. Kun pidät kahvitauon työpaikalla, nosta jalat ylös ja sulje silmät hetkeksi. Nauti ja rauhoitu, tyhjennä pää ajatuksista. Tutkimukset osoittavat, että jo pieni hetki lepoa tekee aivoille ja mielelle yllättävän hyvää - etenkin stressaavina aikoina.

8. Lankaa hampaasi

Voisi kuvitella, että hampaiden lankaaminen on pieni teko, mutta suun terveydellä on yllättävä vaikutus muuhunkin kehoon. Hampaiden hoito ja hampaiden lankaaminen ovat tärkeitä tekoja terveytesi hyväksi. Tutkimuksissa ientulehduksen on todetu olevan yhteydessä jopa sydänsairauksiin. Erityisesti raskaana ollessa ikenien terveydestä tulee pitää erityisen hyvää huolta, koska esimerkiksi sydänsairauksien riskin on todettu kohoavan odottaessa.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat