Eikö rasva pala laihdutuskuureista huolimatta? Syy voi olla jokin näistä

22.08.2014 13:07 - Heli Thoren

Toisinaan sentit eivät hupene, vaikka yrittäisi hoikistua. Itsepintainen rasva ei välttämättä pala helpoin keinoin.

1. Ikä

Vanheneminen hankaloittaa painonpudotusta. Ikääntyessä myös ravinnontarve pienenee. Harva tulee ajatelleeksi sitä ja jatkaa syömistä entiseen malliin. Annoksia on pienennettävä ja keskityttävä terveelliseen ruokavalioon, kun ikää tulee lisää.

2. Liikut "väärin"

Sydämelle tekee hyvää liikkua spinning-tunnilla tai hikoilla lenkkipolulla. Se ei välttämättä kuitenkaan polta rasvaa niin tehokkaasti. Lisää liikuntarutiineihisi myös voimaharjoittelua. Voimaharjoittelu esimerkiksi kuntosalilla saattaa olla juuri se, mitä hoikistuminen vaatii.

3. Et urheile tosissasi

Mieti rehellisesti kuulutko niihin, jotka lukevat lehteä samalla, kun lönkyttelevät juoksumatolla. Vai kuluuko kuntosalirehkimisestä iso osa ystävän kanssa juoruiluun? Käytä liikuntatunti todella armottomaan tekemiseen. Jos sinulta ei liikene energiaa tai aikaa tuntiin, liiku puoli tuntia tosissasi. Tehokas puolituntinen on paljon parempi kuin löysästi vedetty puolitoistatuntinen. Tehokas liikuntatuokio on niin raskas, ettet jaksa sen jälkeen kuin raahautua suihkuun.

4. Syöt liian kevyesti

Päätät jättää aamiaisen väliin ja lounaallakin syöt vain salaatin. Ja silti et vain laihdu. Joskus laihduttajat syövät niin kevyesti, eivätkä syö aamupalaa, jolloin aineenvaihdunta ei toimi kunnolla. Syö terveellisesti, pieniä annoksia pitkin päivää. Näin pidät aineenvaihduntasi käynnissä.

5. Tarvitsisitko apua?

Toisinaan saatamme ajatella, että teemme kaiken oikein. Liikumme ja syömme terveellisesti. Mutta silti mitään ei tapahdu. Investoi osaavaan personal traineriin, joka katsoo suurennuslasilla toimiasi. Hän saattaa löytää laihdutusurakastasi vuotokohdan, jonka voi helpoin muutoksin paikata.


Aamu-urheilu kannattaa - lue miksi täällä.

Lähde: Myfittness.com

Kilpailut

Uusimmat