7 kodin bakteeripesää, joihin kosket joka päivä

25.09.2014 09:44 - Linda Arponen

Kodin bakteereista ei ole ikävä kyllä mahdollista päästä kokonaan eroon, mutta niiden määrää voi onneksi hillitä.

Tiesitkö, kuinka monista paikoista voit löytää kotoasi kolibakteeria? Sitä voi löytyä esimerkiksi hammasharjatelineestäsi, joka voi yllättäen olla yksi kodin likaisimmista asioista.

Kotoasi löytyy muitakin jokapäiväisessä käytössä olevia bakteeripesiä, joiden pesemistä ei välttämättä aina muista. Tarkista siis alla olevasta listasta, että muistat pestä kyseiset asiat jatkossa useammin.

Hammasharjateline

Hammasharjatelineessä voi muhia kolibakteerin lisäksi jopa salmonella. Yritä siis muistaa pestä hammasharjapidikkeesi viikoittain tiskikoneessa.

Wc-pöntön nuppi

Harvempi meistä pesee käsiään ennen, kuin vetää vessan. Eikä siinä olisi oikeastaan edes järkeä. Ikävä kyllä tämän vuoksi pöntön vetonuppiin jää käsistäsi bakteereita. Muista siis aina pöntön pesun yhteydessä pestä se myös ulkoisesti, nuppia myöten.

Ovien kahvat

Ovien kahvojen kautta välittyy usein kampylobakteeria, joka voi aiheuttaa ripulia, kuumetta ja kramppeja. Puhdista siis ovien kahvat viikoittain.

Jääkaapin ovikahva

Myös jääkaapin kahvat kannattaa pestä, sillä keskivertokahva on viisi kertaa likaisempi kuin wc-istuin. Siihen tarttuu esimerkiksi rasvaa ja muuta likaa ruoanlaiton yhteydessä. Muista siis pestä jääkaappi säännöllisesti sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Tv:n kaukosäädin

Kaukosäätimeen tulee tartuttua aina sohvalla maatessa, jolloin mukana voi olla myös vaikka kulhollinen popcorneja. Tai saatat olla myös mahdollisesti kipeä, jolloin television katselu voi olla parasta viihdettä. Tämä seurauksena kaukosäädin peittyy bakteereista, jotka eivät katoa mihinkään ennen, kuin pyyhit ne pois.

Tietokoneen näppäimistö

Tietokoneen äärellä syöminen ei todellakaan ole hyvä idea. Levität näin likaa näppäimistölle, jota muutenkin saatat käyttää päivittäin. Tämän seurauksena näppäimistöstä tulee todellinen petrimalja bakteereille. Muista siis myös näppäimistön säännöllinen puhdistus.

Valokatkaisijat

Kuten muutkin kahvat ja nupit, myös valokatkaisijat kuhisevat bakteereita. Pyyhi ne siis puhtaiksi vaikka samalla, kun puhdistat pöytätasoja.

Olemme kertoneet aiemmin siitä, kuinka paha bakteeripesä vesipullo voikaan olla. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: BrightNest

Kilpailut

Uusimmat