Haluatko karistaa kiloja? 9 muka-terveellistä ruokaa, joista on todellisuudessa syytä pysyä erossa

24.09.2014 09:22 - Karoliina Kotala

Moni linjojaan tarkkaileva suomalainen on kuullut ruoista, joita kannattaa suosia osana terveellistä ruokavaliota. On kuitenkin olemassa turhankin hyvämaineisia, muka-terveellisiä eväitä, joista on todellisuudessa parempi pysyä erossa.

Cosmopolitan-sivusto listasi joukon monelle tuttuja ruokia ja eväitä, joiden usein kuulee olevan terveellisiä, mutta jotka ovatkin kaikkea muuta.


1. Puhdistavat mehut

Asiantuntijat muistuttavat, että puhdistujuomien puhdistavasta vaikutuksesta ei ole olemassa näyttöä. Lisäksi kyseiset juomat ovat usein täynnä sokeria, maksavat paljon ja niiden sijaan olisikin fiksumpaa syödä oikeita hedelmiä.


2. Rasvattomat tuotteet

Kun ruoasta vähennetään yhtä ruoka-ainetta, korvataan sitä usein toisella. Useat rasvattomat tai vähärasvaiset tuotteet sisältävätkin lopulta enemmän kaloreita kuin normaalit tuotteet. Tutkimuksissa on myös todettu, että ihmiset nauttivat hurjasti isompia määriä vähärasvaisia tuotteita kuin he nauttisivat normaalirasvaisia tuotteita.


3. Proteiinijauheet

Moni urheilua harrastava nauttii normaalin ruokavalion lisänä proteiinijauheita. Suurin osa aktiivisesti liikkuvistakin naisista saa kuitenkin jo ruokavaliossaan tarpeeksi proteiinia, joten rahat on parempi säästää muuhun kuin proteiinijauheisiin.


4. Energiapatukat

Erilaiset treenivälipalat, joita myydään kuntosalien automaateissa ja kaupoissa ovat maineelta parempia kuin ne todellisuudessa ovatkaan. Vaikka niistä voi saadakin lisäpotkua treeniin tai lisäproteiinia, sisältävät ne usein myös hurjasti lisäaineita ja sokereita. Valmista siis kotona omat energiaa antavat eväät ennen treeniä.


5. Sokerittomat salaatinkastikkeet

Kun ruoanvalmistajat vähentävät sokerin määrää tuotteessa, he usein lisäävät rasvan määrää maun vuoksi. Jätä siis kastikkeet pois ja suosi salaatissasi aineksia, jotka lisäävät itsessään makeutta, kuten kirsikkatomaatit, maissi tai porkkanat.


6. Kevytlimsat ja -mehut

Kyseiset juomat sisältävät runsaasti lisäaineita ja vaikka ne ovatkin sokerittomia, on kevyttuotteidenkin todettu lihottavan. Lue aiheesta lisää täältä.


7. Smoothiet

Vaikka smoothieiden maine on terveellinen hedelmien ja marjojen vuoksi, ovat ne usein erittäin kaloripitoisia, joten pysyttele mieluummin kokonaisissa hedelmissä.


8. Kasvisipsit

Kyseinen eväs saattaa kuulostaa terveelliseltä, mutta se ei juuri eroa normaaleista sipseistä. Tuotteet sisältävätkin melko lailla yhtä paljon rasvaa ja suolaa ja lisäksi kasviksista suurin osa on usein perunaa.


9. Hedelmäjogurtit

Sanat jogurtti ja hedelmä kuulostavat erittäin terveelliseltä yhdistelmältä, mutta kyseinen tuote sisältää yleensä todella runsaasti sokeria. Suosi siis maustamatonta jogurttia, jonka joukkoon voit pilkkoa tuoreita hedelmiä.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat