Piinaako flunssa? 6 ruokaa, joihin ei kannata kipeänä koskea

31.12.2013 19:15 - Linda Arponen

Jotkin ruoat ja juomat voivat tehdä vilustuneen olosta entistä pahemman.

Perinteisesti kipeänä nautitaan lämpimiä keittoja ja juomia. Nämä tekevät olosta edes hiukan siedättävämmän, mutta toisaalta on myös sellaisia ruokia ja juomia, jotka voivat vain pahentaa oloa.

Mikäli kärsit flunssan kourissa, vältä siis seuraavia tuotteita.

Alkoholi

Alkoholi kuivattaa kehoa, mikä voi puolestaan tehdä olosta entistä tukkoisemman. Vaikka joidenkin tutkimusten mukaan kohtuullinen alkoholinkäyttö voi auttaa immuunijärjestelmää ja pitää tulehdukset kaukana, ei alkoholin ja lääkkeiden yhdistelmä ole turvallinen. Alkoholi ei voi myöskään tunnu hyvältä kipeässä kurkussa.

Mehu

Vaikka hedelmämehut sisältävät vitamiineja, sisältävät useimmat niistä myös lisättyjä sokereita. Nämä sokerit taas heikentävät valkosoluja, jotka pitävät immuunijärjestelmän kunnossa. Mehujen sijaan kannattaakin syödä hedelmiä, kuten appelsiinia tai greippiä, joista saat C-vitamiinia ilman lisättyä sokeria.

Paistetut ruoat

Paistetut ruoat eivät tee hyvää terveelle keholle, saati sitten sairaalle. Niiden sisältämä tyydyttynyt rasva voi sotkea ruoansulatuksen, eikä näistä ruoista saa edes vitamiineja tai kivennäisaineita, joita keho tarvitsee parantuakseen.

Kahvi

Kahvi ja muut kofeiinia sisältävät juomat kuivattavat myös kehoa. Parempi on juoda paljon vettä ja yrttiteetä.

Tomaatit ja muut happamat ruoat

Happamuus ei tee hyvää jo valmiiksi ärsyyntyneille limakalvoille, vaan aiheuttaa enemmän kipua ja epämukavuutta.

Maitotuotteet

Maitotuotteissa on kaksi puolta; joidenkin tutkimusten mukaan ne lisäävät limaneritystä kehossa, mutta toisaalta maidon sisältämä proteiini ja D-vitamiini voivat auttaa infektioiden torjunnassa.

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat