Hymyä huuleen: Tunnetko positiivisen elämänasenteen hurjat terveysvaikutukset?

16.09.2014 19:15 - Senni Loikala

Tuore tutkimus selvitti, millaisen terveyspalkinnon positiiviset ihmiset saavat.

Ei tarvitse olla ruudinkeksijä päätellääkseen, että positiivisella elämänasenteella täytyy olla hyviä seurauksia myös terveyteen. Australialaiset tutkijat tahtoivat kuitenkin selvittää, kuinka merkittävistä vaikutuksista puhutaan.

Pienimuotoisessa tutkimuksessa arvioitiin 50:n aikuisen tietoja. He olivat iältään 65-90-vuotiaita ja he olivat ottaneet osaa tutkimukseen kahden vuoden ajan.

Selvisi, että positiivisiin asioihin keskittyvillä ihmisillä on muita vahvempi immuunisysteemi. Tutkijoiden mukaan positiiviset ihmiset saattavat selviytyä muita paremmin stressaavista tilanteista. Stressin puolestaan tiedetään lisäävän riskiä sairastua syöpään ja sydänsairauksiin.

Optimistinen elämänasenne on avain terveelliseen vanhenemiseen, summaa tutkimus. Se voi myös auttaa pidentämään elinikää. Voisi olettaa, että myös nuorempien kannattaa kulkea hymy huulillaan jo ihan terveyssyistä.

Uutisoimme aiemmin voimalauseista, joita toistamalla mielessään voi opetella positiivisemmaksi ihmiseksi. Pääset juttuun tästä.

Lähde: Nature World News

Kilpailut

Uusimmat