Nuku paremmin: 6 vinkkiä syvään uneen

11.08.2014 14:52 - Heli Thoren

Pyörivätkö murheet mielessäsi, eikä uni tule? Muutamalla vinkillä voit rauhoittaa itsesi levolle.

Toisinaan uni ei tule silmään, vaikka väsyttäisikin. Mielessä saattaa pyöriä päivän mietteet tai huomisen murheet. Uni kuitenkin pysyy loitolla. Muutamalla vinkillä voit auttaa itseäsi seilailemaan höyhensaarille varmemmin:

1. Älä pakota

Sano itsellesi illan tullen: "Tulen nukkumaan todella hyvin ja rauhassa. Ja vaikka en nukkuisikaan, sekään ei ole koko maailma."

Unta ei pidä pakottaa, eikä nukkumisesta pidä tehdä pakkoa mieleensäkään. Vaikka me kaikki tarvitsemme unta se, että pelkää, ettei uni tule, on huonoin keino houkutella unta tulemaan. Rentoudu ja suhtaudu nukkumiseen levollisesti.

2. Liiku

Useat tutkimuksen todistavat, että liikunnalla on hyviä vaikutuksia nukahtamiseen ja unen laatuun. Liiku iltapäivällä - älä liian yöhään. Liikunnan vapauttavat endorfiinit voivat myös piristää. Säännöllinen liikunta helpottaa kuitenkin hyvästä unesta nauttimista.

3. Vältä kofeiinia

Kahvi tee ja kolajuomat ovat pannassa huonosti nukkuvilla. Iltapäivän puolella kofeiinin juomista kannattaa välttää.

4. Meditoi

Kehitä itsellesi uneen valmistava rutiini. Olisiko se rauhallinen joogahetki tai vartin meditaatio? Näin opetat kroppaa ja mieltä valmistautumaan unen tuloon. Pikku hiljaa joka ilta toistuva rutiini onnistuu jo rauhoittamaan sinua unten maille ja nukut paremmin sekä sikeämmin.

5. Kylve

Niinkin yksinkertainen niksi kuin lämmin kylpy tai suihku voivat auttaa rentoutumaan. Suosi laventelia sisältäviä suihkutuotteita. Ne rentouttavat päivän kiristämät lihakset yöaikaan.

6. Aikatauluta

Jos kärsit uniongelmista, selkeä rytmi auttaa sinua nukkumaan paremmin. Pyri pitämään samankaltaisesta rytmistä kiinni niin arkena kuin viikonloppunakin. Älä kuitenkaan stressaa. Pidä aikataulustasi kiinni mahdollisuuksia mukaan.


Univaje voi vääristää muistia yllättävällä tavalla. Lue aiheesta lisää täällä.


Lähde: Panicattackaway.com

Kilpailut

Uusimmat