Kuinka monta liikuntakertaa viikossa takaa tuloksia? Personal trainer vastaa

11.11.2013 13:45 - Heli Thoren

Hoikempaa olemusta, enemmän lihaksia tai kiinteämpää kroppaa tavoittelevien kannattaa olla kuulolla. Personal trainer Johanna Muhonen kertoo kuinka paljon kannattaa liikkua.

Moni huhkii salilla ja lenkkipolulla, mutta ei kuitenkaan koe saavansa tarpeeksi tuloksia aikaiseksi. Personal trainer Johanna Muhonen kannustaa lisäämään liikuntakertoja. Kolme liikuntakertaa on hyvä määrä, mutta tuloksia syntyy takuulla paremmin, jos liikkuu viidesti viikossa.

- Tulosten näkyminen riippuu tietenkin tavoitteista ja lähtökohdista. Sanoisin kuitenkin niin, että jos liikkuu 4-5 kertaa viikossa tunnin verran kerrallaan, tuloksia syntyy varmasti, Muhonen kannustaa.

Muhonen muistuttaa kuitenkin, että treenaamisen tulee olla laadukasta. Vaikka "liikkuisi" tunnin, mutta hiki ei virtaa, ja henki ei salpaudu, ei tuloksiakaan voi odottaa.

- Treenikertojen tulee olla tarpeeksi laadukkaita ja kehoa rasittavia. Jos salilla haahuilee lehti kädessä, eikä tee niitä liikkeitä, jotka tuntuvat ärsyttävän raskailta, ei tuloksiakaan synny.

Lisää hyviä treenivinkkejä Johannan Parasta aikaa -blogissa.

Kilpailut

Uusimmat