11 ruokaa, jotka pitävät sinut pitkään kylläisenä

01.07.2014 08:34 - Heli Thoren

Haaveiletko hoikistumisesta? Suosi syötäviä, jotka täyttävät vähillä kaloreilla. Näin laihdut huomaamatta.

Sillä, mitä syö, on suuri merkitys kylläisyyden tunteen kanssa. Toiset ruoista pitävät tutkitusti nälkää paremmin kuin toiset. Ohessa yhdentoista ruoka-aineen lista, joita kannattaa popsia, kun haluaa pysyä pidempään kylläisenä:

1. Omena

Syö omenaa suunnilleen puoli tuntia ennen ruokailua. Sen sisältämät kuidut ja vesi täyttävät ja et tunne tarvetta ahtaa ruokaillessa niin suurta määrää syötävää vatsaasi.

2. Avokado

Nutrition Journalin julkaiseman tutkimuksen mukaan avokadon popsiminen kannattaa myös laihduttaessa. Ne, jotka söivät lounaan kanssa avokadoa pysyivät kylläisenä pitkälle iltapäivään.

3. Pavut, kikherneet ja linssit

Proteiinia sisältävät superherkut eivät lihota, mutta täyttävät vatsan. Ne sisältävät myös kuituja, antioksidantteja ja B-vitamiinia.

4. Keitto alkupalana

Penn State Studyn mukaan ne, jotka söivät vähäkalorisen keiton alkupalaksi, söivät automaattisesti yli 20 prosenttia vähemmän kaloreita ateriallaan. Kevyen keiton lusikoiminen siis kannattaa, jos haluaa syödä ilman tsemppaamista vähemmän.

5. Suolakurkut

Säilykeherkut, kuten suolakurkut tai korealainen kimchi sisältävät etikkaa, joka kiihdyttää ruuansulatuksen toimintaa. Yhdistä niitä ateriaasi.

6. Chili

Saatat jo tietää, että tulinen chili kiihdyttää aineenvaihduntaasi, mutta sillä on myös muita hyviä vaikutuksia. Maastricht Universityn tutkimus selvitti, että chili voi myös auttaa sinua kontrolloimaan ruokahaluasi. Tutkimuksessa ne, joiden ruoka sisälsi chiliä söivät ateriallaan muita vähemmän.

7. Tumma suklaa

Kun mielesi tekee makeaa, hamua tummaa suklaata. Sitä ei tee mieli syödä niin suuria määriä kuin maitosuklaata, eikä se sisällä niin paljon sokeria. Se antaa nopeammin sinulle tunteen siitä, että makeannälkä on tyydytetty.

8. Kananmunat

Kun aloitat päiväsi vaikkapa munakkaalla, pysyt kylläisenä lounaaseen asti. University of Missouri selvitti, että ne, jotka söivät aamupalallaan kananmunia, jotka sisältävät runsaasti proteiinia, söivät loppupäivän aikana vähemmän kuin ne, jotka aloittivat aamunsa runsaammalla määrällä hiilihydraatteja.

9. Pähkinät

Pähkinät sisältävät hyviä rasvoja ja proteiinia - molemmat auttavat pysymään kylläisenä. Niitä ei runsaan kalorimäärän vuoksi kannata popsia pussikaupalla, mutta niiden lisääminen aterialle auttaa painonpudotuksessa.

10. Kaurapuuro

Journal of the American College of Nutrition tutki 250 ihmistä ja heidän aamupalatottumuksiaan. Tutkimuksessa vertailtiin kahta ryhmää: niitä, jotka söivät aamiaiseksi muroja ja niitä, jotka söivät kaurapuuroa. Kuiturikasta puuroa syöneet pysyivät kylläisenä huomattavasti muroja popsineita pidempään.

11. Vesi

Kun tunnet itsesi nälkäiseksi, juo suuri lasi vettä. Miksikö? Siksi, että nälän- ja janon tunne tuntuu samalta ja toisiaan voit sekoittaa janon nälkään. Veden juominen auttaa siis suuresti myös painonpudotuksessa ja siitä on hyötyä, vaikka olisitkin nälkäinen. Jos juot vettä ennen ateriaa, täytät sillä ensin vatsaasi ja et päädy syömään niin suuria määriä.


Myös lämpimän veden juominen auttaa laihduttaessa. Lue siitä ja neljästä muusta arkisesta painonpudotusvinkistä täällä.


Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat