Lisää positiivisuutta elämääsi - 8 tapaa olla kiitollisempi

02.09.2015 15:45 - Emma Ylistalo

Kiitollisuuden lisääminen tekee elämästäsi parempaa. Jo pienillä asioilla voi olla suuri positiivinen vaikutus.

Yksi ihmisen hienoimmista piirteistä on kiitollisuus. On helppoa nurista, epäillä tai ajatella, ettei elämässä ikinä ole tarpeeksi kaikkea, mitä toivoisi. Kiitollisuuteen kannattaa kuitenkin panostaa, sillä siihen keskittyminen virkistää ja nostaa mielialaa. Kiitollisten ihmisten seurasta on myös helppo nauttia. Lue alta kahdeksan ohjetta siihen, kuinka lisätä kiitollisuutta elämääsi:

1. Älä vertaa itseäsi muihin
Itseään arvostavat ihmiset vertaavat harvoin itseään muihin. On ainoastaan energiantuhlausta kiinnittää huomionsa asioihin, joita itsellään ei ole.

2. Älä jää rypemään sääliin
Kaikilla meillä on huonoja päiviä, jolloin tekee ainoastaan mieli sääliä itseänsä. Jos siltä tuntuu, sääli itseäsi hetki, mutta pääse sen jälkeen yli siitä. Se ei välttämättä ole helppoa, mutta sääli ei kuitenkaan auta ratkaisemaan murehtimisiasi asioita.

3. Ajattele isompaa kuvaa
Se, että on huono päivä, ei tarkoita sitä, että on huono elämä. Kannattaa ajatella elämäänsä taaksepäin ja miettiä, kuinka monia hienoja hetkiä on jo saanut kokea. Hetken kurjuuden ei kannata antaa ottaa pois kaikkea sitä.

4. Ainakin minulla on...
Tiedät varmasti, kuinka ärsyttävää on, kun hermostut kollegaasi ja kaverisi toteaa "ainakin sinulla on työ". Se ei ole se, mitä haluamme kuulla sillä hetkellä, mutta luultavasti se on juuri sitä, mitä meidän tarvitsee kuulla. Käytä aikasi arvostamalla sitä, mitä sinulla jo on, sen sijaan, että murehtisit ongelmiasi.

5. Keskity positiiviseen
Vaatii yhtä paljon töitä olla iloinen kuin onneton. Kaikissa tilanteissa, joissa haluat osoittaa, mikä on väärin tässä tilanteessa, viosit yhtä hyvin huomioida kaiken, mikä on hyvin.

6. Innostu pienistä asioista
Tiedätkö sen tunteen, kun saat kietoutua lempivillapaitaasi? Tai syödä lempisuklaatasi? Tai kun kuulet lempikappaleesi radiosta? Nauti näistä asioista ja keskity siihen, miltä riemu tuntuu. Sinun ei tarvitse piilotella innostustasi. Se on vain sielusi tapa osoittaa kiitollisuutta.

7. Kiinnitä huomio ympärillesi
Kun joku tekee palveluksen sinulle, huomaa se. Sen sijaan, että siirtyisit vain eteenpäin, mieti kuinka hieno ele se oli häneltä. Monella meistä on kiireinen elämä ja tiukka budjetti. Kun otat aikaa ajatella, mitä toinen ihminen teki hyväksesi, tunnet varmasti kiitollisuutta. Ihmiset osaavat olla ihania.

8. Kiitä siitä, mitä sinulla jo on
Kiitollisuus auttaa meitä ymmärtämään, että meillä on jo tarpeeksi. On helppoa jäädä kiinni asioihin, joita haluamme tai asioihin, jotka olemme menettäneet. Entäpä ne kaikki ihanat asiat ja ihmiset, jotka meillä jo on? Jos kiinnittäisimme enemmän huomiota niihin, huomaisimme, kuinka tärkeitä ne asiat ovat.


Lue myös: Muuta elämääsi paremmaksi kymmenellä askeleella: Lue kiitollisuuteen kannustavat kohdat

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat