Uutuussarja herättää kiistaa ja huolta: Äidit lähtevät synnyttämään keskelle metsää

13.01.2015 21:45 - Eeva Rajala

Jotkut naiset haluavat saada primitiivisen kokemuksen, joten synnyttävät kaukana lähimmästä sairaalasta.

Lifetime-kanavan uusi kiistanalainen amerikkalaissarja Born in the Wild pyörähtää käyntiin maaliskuussa. Sarjassa nähdään joukko naisia, jotka ovat kääntäneet selkänsä nykyaikaiselle lääketieteelle, sairaaloille ja lääkäreille, jotta voisivat kokea mahdollisimman luonnonmukaisen synnytyksen keskellä luontoa.

Sarjan uudessa trailerissa nähdään kaksi äitiä, jotka ovat valinneet luonnossa synnyttämisen sairaaloiden ollessa kilometrien päässä. Toinen naisista joudutaan peräti kantamaan luonnon keskelle synnytyksen jo ollessa käynnissä. Toinen äideistä on päättänyt selvitä synnytyksestä rähjäisessä mökissä keskellä Alaskan korpimaisemaa.

Sarja on saanut jo runsaasti kritiikkiä muun muassa lääketieteen asiantuntijoilta, joiden mukaan äidit ovat  suuressa riskissä saada infektioita puhumattamaan vauvan hyvinvoinnista. Lääketieteen asiantuntijat pelkäävät, että sarja aloittaa vaarallisen trendin, missä yhä useampi nainen haluaa synnyttää ilman lääkäreitä ja kätilöitä.

Tuottajat eivät ole päästäneet sarjaan yhtään ensisynnyttäjää. Sarjassa mukana olevien äitien mukaan heidän valintansa on yksi turvallisimmista vaihtoehdoista ja yksi niistä nautinnollisimmista. Yksi äideistä, kätilönä työskentelevä 25-vuotias Audrey kertoo, että suurin ongelma ensimmäisen lapsen syntymässä oli se, ettei häntä ja hänen tahtoaan kunnioitettu sairaalassa.

- Heti, kun laitoin kätilöille vastaan, he olivat hyvin väittelynhaluisia ja kohtelivat minua epäkunnioittavasti, he lisäsivät tarpeettomasti pelkoa, Audrey kertoo New York Postille.

Audreylle ja tämän perheelle tarjottiin sarjassa mahdollisuutta lääketieteen ammattilaisten mukana oloon synnytyspaikan lähellä varmuuden vuoksi, mutta Audrey kieltäytyi avusta.

Kun sarja julkistettiin kesäkuussa, Lifetime-kanavan varapääjohtaja Eli Lehrer kertoi Entertainment Weekly -julkaisulle, että sarjan tuottajat ovat varmistaneet sekä äitien että vauvojen turvallisuuden koko kuvausprosessin ajan.

- Tarkoitus on tehdä tilanne paljon turvallisemmaksi kuin mitä se olisi, jos he synnyttäisivät täysin yksin, Lehrer sanoo.

Katso sarjan traileri täältä! (Daily Mail)

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat