Makeisista ei olekaan vain haittaa - tutkimus paljasti psyykkiset vaikutukset

17.04.2015 20:45 - Eeva Rajala

Tuoreen tutkimuksen perusteella sokerilla makeutetuista virvoitusjuomista ja makeisista voi olla apua stressinlievityksessä.

Amerikkalaistutkijat selvittivät, miten makeutetut juomat vaikuttavat naisten stressitasoihin, kertoo Daily Mail. 12 päivää kestäneen tutkimuksen aikana koehenkilöistä puolet sai keinomakeutusaine aspartaamilla makeutettuja ja puolet tavallisella sokerilla makeutettuja juomia. Samalla naiset tekivät matemaattisia tehtäviä.

Tutkijat saivat selville, että matemaattisten tehtävien aikana sokerilla makeutettuja juomia juoneiden kehossa vapautui vähemmän stressihormoni kortisolia kuin niillä, jotka joivat aspartaamilla maustettuja juomia.

- Tämä on ensimmäinen kerta, kun saadaan todisteita siitä, että suuri sokerin - mutta ei aspartaamin - kulutus voi lievittää stressiä ihmisissä, Kalifornian yliopiston tutkija, tohtori Kevin Laugero kertoo Daily Mailille.

Vaikka sokeriset juomat voivat tasoittaa ahdistuksen tunteita, asiantuntijat varoittavat sokerin liikasaannista. Paineen alla ihminen voi helposti alkaa syödä ja juoda sokerisia ruokia ja juomia liikaa, mikä sekin on epäterveellistä.

Lue myös: Syötkö liikaa makeaa? Hillitse himoa helpoin keinoin

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat