Juotko kahvisi aina valkoisesta mukista? Ei ehkä kannattaisi

11.12.2014 14:15 - Linda Arponen

Tutkimuksen mukaan valkoiset mukit voivat pahentaa kahvin makua.

Maistuuko kahvisi tänään erityisen kitkerältä? Kannattaa ehkä vaihtaa mukia.

Flavour-julkaisussa ilmestyneen tuoreen tutkimuksen mukaan kahvimukin väri saattaa vaikuttaa juoman makuun.

Idea tutkimukseen tuli eräältä baristalta, joka kuuli asiakkaidensa väittävän, että heidän kahvinsa maistui kitkerämmältä valkoisesta mukista, kuin lasista juotuna.
Tutkijat selvittivät asiaa tekemällä sarjan kokeita, joissa testihenkilöt joivat kahvia valkoisista, sinisistä ja lasisista mukeista. Tämän jälkeen heidän tuli analysoida kahvin makua.

Tulosten mukaan valkoisista mukeista juotu kahvi maistui huomattavasti vahvemmalta, eli vähemmän makealta ja kitkerämmältä, kuin sinisistä tai lasisista.

Tutkijoiden mukaan tämä johtuu siitä, että ihmisillä on tapana yhdistää värejä eri makuihin ja valkoinen liitetään yleensä kitkeryyteen. Lisäksi kahvin ruskea väri on lähes vastakohta mukin valkoiselle.

Tulosten mukaan lasinen muki taas korostaa kahvin koettua makeutta, kun sininen toisaalta vahvistaa sekä makeutta että kitkeryyttä, jolloin maku voi olla yleisesti ottaen voimakkaampi.

Tutkijat ovatkin sitä mieltä, että erityisesti kahviloiden kannattaisi ottaa tämä huomioon, sillä mukin väri voi tulosten mukaan vaikuttaa ratkaisevasti asiakkaiden kahvinjuontikokemukseen.

Lue myös: Laihduttajan kannattaa syödä punaiselta lautaselta - katso yllättävät vinkit

Lähde: Fox News

Kilpailut

Uusimmat