Nainen, yötyö vaikuttaa hedelmällisyyteen negatiivisesti

10.07.2013 17:15 - Rea Tallgren

Tutkimuksen mukaan sellaisten naisten, jotka tekevät yötöitä, on jopa 80 prosenttia vaikeampi tulla raskaaksi.

Yötyö saattaa olla elimistölle raskaampaa kuin on uskottukaan. Naisilla vaikutukset saattavat monesti näkyä vasta, kun perheenlisäyksen hankkiminen tulee ajankohtaiseksi.

Tuoreiden tilatojen valossa yötöissä olevien naisten on jopa 80 prosenttia vaikeampi tulla raskaaksi. Heillä on myös raskaaksi tullessaan 29 prosenttia suurempi todennäköisyys saada keskenmeno.

Yötöissä olevilla on 33 prosenttia todennäköisemmin epäsäännölliset kuukautiset, joka saattaa vaikuttaa negatiivisesti hedelmöittymiseen. Suurin ongelma on kuitenkin se, jos unirytmi ei ole säännöllinen. Se vaikuttaa nimittäin negatiivisesti esimerkiksi verenpaineeseen, ruumiinlämpöön, sydämen toimintaan ja raskauden kannalta kaikista olennaisimpaan, eli hormonitasapainoon.

Southamptonin yliopiston tutkimuksessa tutkittiin peräti 100 000 naista. Tutkijat kuitenkin muistuttavat, ettei haave raskaudesta ole syy lopettaa yötöiden tekemistä. Jos raskaaksi tulemisessa havaitaan ongelmia, on kuitenkin hyvä tietää, että yötyöt saattavat omalta osaltaan olla vaikuttamassa asiaan.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat