Naiset, emme voi enää syyttää huonosta tuulesta PMS:ää!

18.10.2012 16:15 - Eeva Rajala

Usein ärsyyntynyt nainen voi piiloutua ennen kuukautisia alkavien PMS-oireiden taakse. Tuoreet tutkimustulokset eivät kuitenkaan tue käsitystä, että juuri PMS aiheuttaisi naisen ärsyyntyneisyyden. 

Premenstruaalisyndroomaan kuuluu vaihtelevasti erilaisia oireita. Esimerkiksi mielialan laskun lisäksi voidaan todeta muiden muassa hikoilua, päänsärkyä ja rintojen arkuutta. Premenstruaalisyndroomaa ja sen oireita on kanadalaistutkimuksen mukaan suurenneltu, eikä täten nainen voi selittää huonon tuulen tiettynä aikana kuuta aiheutuvan tästä oireyhtymästä.

PMS:ää on syytetty naisten mielialaoireilusta aina 30-luvulta lähtien. Sen sijaan kanadalaistutkijoiden mukaan syypäänä naisten ärsyyntymiseen ja huonoon tuuleen on stressi tai avun ja tuen vähyys, ei PMS. Ongelmaksi tulee tutkijoiden mukaan se, että ihmiset syyttävät yleensä PMS:ää kaikesta, eikä välttämättä ollenkaan huomioida muita syitä, miksi nainen voisi olla suuttunut tai vihainen.

- Kun nainen hermostuu, moni ajattelee PMS:ää ennen kuin tulee mieleen, onko naisen fyysinen kunto huono? Onko hänellä paljon stressi? Eikö hänellä ole tarpeeksi muiden henkilöiden tukea, päätutkija Sarah Roman kertoo.

Tutkijat analysoivat yli 40 PMS:stä tehtyä tutkimusta. Vaikka monissa oli löydetty yhteys mielialojen vaihtelun ja naisten kuukautiskierron välillä, tutkimuksista ei löytynyt tarkkaa kaavaa, mihin kohtaa kuukautiskiertoa tunteilu liittyi ja joidenkin tutkimusten välillä ei löytynyt minkäänlaista yhteyttä. Tutkijat ovat siis sitä mieltä, ettei PMS:ään liittyvää hormonien heilahtelua voi pitää syypäänä kaikkeen.

Moni  nainen on varmasti täysin eri mieltä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat