Naiset, huomio! Rintaliivit vain huonontavat rintojen kiinteyttä - upeampi povi ilman liivejä!

15.04.2013 08:45 - Karoliina Kotala

15 vuotta kestänyt tutkimus rintaliivien todellisista hyödyistä ja haitoista yllättää taatusti miljoonat naiset.

Ranskassa tehty tutkimus on noussut otsikoihin ympäri maailmaa yllättävän tutkimustuloksensa vuoksi. 15 vuotta kestäneiden tutkimusten lopputulos on se, että naisten olisi hyödyllisempää olla käyttämättä rintaliivejä. Rintaliiveistä ei tutkimuksen mukaan ollut mitään hyötyä rintojen tukemisessa ja ne saattoivat ajan kuluessa olla jopa haitaksi.

- Lääketieteellisesti, fysiologisesti ja anatomisesti rinnat eivät hyödy liiveistä, professori Jean-Denis Rouillon toteaa.

Tutkimukseen osallistui 300 naista, iältään 18-35-vuotiasta, joiden rinnat mitattiin ja tutkittiin. Tutkimuksessa seurattiin miten rinnat muuttuivat vuosien mittaan rintaliivien avulla ja ilman. Lopputulos oli se, että naiste jotka eivät jäyttäneet rintaliivejä hyötyivät pitkällä tähtäimellä huomattavasti enemmän, sillä heidän rintansa kehittivät enemmän lihaskudosta tukien rintaa luonnollisesti. Myös nänni pysyi ylempänä ilman rintaliivien käyttöä. Tulokset johtuvat tutkijoiden mukaan siitä, että rintaliviit estävät lihaskudoksen kasvamisen, joka puolestaan aiheuttaa rinnan löystymistä ja roikkumista.

Rintaliivejään ei silti kannata vielä heittää menemään, sillä jopa tutkija itse sanoo, ettei kyseinen tutkimus välttämättä edusta koko maailman naisväestöä. Kaiken lisäksi, jos nainen on jo ehtinyt vuosikausia pitää rintaliivejä, ei rintaliivien hylkäämisestä ole enää rinnoille hyötyä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat