Naisia ja miehiä kohdellaan eriarvoisesti työelämässä - lue vihastuttavat faktat

11.06.2015 20:15 - Senni Loikala

Harvardin bisneskoulun tutkimuksen mukaan naisten ja miesten tasa-arvossa työelämässä on vielä paljon korjailtavaa.  

Mitä työkaverit ajattelevat, jos heidän kollegansa poistuu talosta ennen työajan päättymistä? Se riippuu liian aikaisin töistä lähteneen sukupuolesta. Jos hän on nainen ja äiti, työkaverit olettavat hänen menneen hakemaan lapsiaan. Mikäli lähtijä on mies, niin hänen ajatellaan menneen tapaamaan asiakasta tai tekemään jotakin muuta työhön liittyvää.

Näin väittää Harvardin bisneskoulun tutkimus, jossa selvitettiin miesten ja naisten tasa-arvoa työpaikoilla.

Äitejä syyllistetään

Naisilla, joilla on lapsia, voi olla kaikista vaikeinta työelämässä. He monesti syyllistävät voimakkaasti itseään siitä, että he ovat poissa perheensä luota.

Tutkimuksen mukaan myös työkaverit ovat alttiita tuomitsemaan äidit työelämässä samasta syystä. Heidän syyttävä sormensa nousee tekipä työelämässä oleva äiti kummin tahansa - painoipa hän pitkää päivää tai lähtisi töistä hieman etuajassa kotiin.

- Luulen, että pahin tuomio mitä kukaan voi pelätä, on olla huono vanhempi. Ja se tuomio lankeaa paljon rankemmin naisille kuin miehille, jotka ovat koko ajan töissä, professori Robin Ely.

Lisäksi johtajat antavat matkustamista vaativat työtehtävät useammin miehille, koska he ajattelevat, etteivät naiset tahdo olla pois perheidensä luota. Myöskin ylennykset annetaan naisia todennäköisemmin miehille.


Lue myös: Nappaa unelmatyö - rekrytoija neuvoo, miten olet vahvoilla työnhaussa

Lähde: The Washington Post

Kilpailut

Uusimmat