Nyt se todistettiin: Naiset eivät jaksa sheivata talvella

04.12.2014 17:45 - Senni Loikala

Talvikuukausina monien naisten terveyteen ja kauneudenhoitoon liittyvät rutiinit jäävät välistä. Tutkimus selvitti, kuinka yleisestä ilmiöstä puhutaan, ja mitä naiset itse siitä ajattelevat.

Kun illat pimenevät ja täytyy vuorata itsensä lämpimillä vaatteilla, ei aina jaksa panostaa kauneusasioihin yhtä paljon kuin valoisampaan vuodenaikaan. Tuore tutkimus todistaa, että se pitää usein paikkansa.

Lähes 65 prosenttia tutkimukseen osallistuneista naisista myöntää, että heidän terveyteensä ja kauneuteensa panostaminen vähenee talvikuukausina. Kauneustoimenpiteiden joukkoon kuuluvat muun muassa ihokarvojen sheivaaminen ja vahaus.

Tutkimuksesta selvisi, etteivät naiset jaksa myöskään panostaa intiimialueidensa karvojen ehostamiseen kylmänä vuodenaikana. 40 prosenttia naisista kertoo olevansa häpeissään sheivauksen puutteesta, kun taas kolmannesta se ei haittaa lainkaan.

- Kun talvikuukaudet tulevat kylmän sään ja pimeiden iltojen kera ja pukeutumisesta tulee runsaampaa, eivät tietyt kohdat vartaloissamme näe päivänvaloa ennen kevättä, kommentoi tutkija Matthew Wood.

Seuraava artikkeli: 6 yleistä sheivausmokaa ja vinkit, kuinka saada sileä lopputulos

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat