Olisitko uskonut? Tee ei ole aina terveellistä: suuria määriä fluoridia

25.07.2013 22:15 - Senni Loikala

Tuoreen tutkimuksen mukaan halpatee saattaa sisältää huolestuttavia määriä fluoridia, jolla on ikäviä vaikutuksia terveyteen.

Jos keittiöstäsi löytyy ruokakauppojen halvimpia teepaketteja ja nautit tuosta kuumasta juomasta päivittäin, kannattaa olla tietoinen tuoreesta tutkimuksesta. Esille on nimittäin tullut, että kakkosluokan tee saattaa sisältää terveydelle haitallisia määriä fluoridia.

Jo neljä kuppia halpateetä päivässä voi olla riittävä määrä nostamaan ihmisessä olevan fluoridin määrän huolestuttavalle tasolle, selviää tutkimuksesta. Suuria määriä fluoridia löytyi ainakin seuraavista teemerkeistä: Morrisons Value, Asda Smartprice, Sainsbury's Basics ja Tesco Value.

Runsaasta fluoridin pitkäaikaisesta käytöstä voi seurata erilaisia terveysongelmia. Näitä ovat muun muassa nivelkivut, lihasten heikentyminen, osteoporoosi, hampaiden haurastuminen ja munuaissairaudet. Altistuminen suurelle määrälle fluoridia pitkäaikaisesti on katsottu liittyvän jopa syövän syntyyn.

Halpatee sisältää niin kutsuttua laatuteetä enemmän fluoridia, koska halpatee valmistetaan vanhemmista lehdistä kuin hintavammat kilpailijatuotteensa. Tällöin lehdet ovat varastoineet fluoridia maaperästä pidempään kuin aiemmin poimitut lehdet. Nyt fluoridin määrät tahdotaan saada esille teepaketteihin.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat