Olut on hyväksi sydämelle

04.07.2013 09:45 - Reija Saarinen

Tuopillinen olutta päivässä parantaa sydämen terveyttä. 

Tuoreen tutkimuksen mukaan oluttuopillisin nauttiminen päivittäin on hyväksi sydämelle. Kreikkalaistutkijoiden mukaan veren virtaus sydämeen parantui huomattavasti sen jälkeen, kun koehenkilö oli nauttinut olutta. 

Tutkimus tukee aiempia todisteita siitä, että kohtuullinen oluen nauttiminen suojaa sydänkohtauksilta ja aivohalvauksilta. Tämä tutkimus on kuitenkin ainoa, joka kertoo sen, mitä tapahtuu verenkiertoelimistössä heti oluen nauttimisen jälkeen. 

Tutkimukseen osallistui savuttomia miehiä, jotka olivat iältään 20-30-vuotiata. Heistä jokaiselta mitattiin verenkierron tehokkuutta kahden tunnin sisällä siitä, kun nämä olivat juoneet 400 milliä olutta, eli hieman enemmän kuin kaksi kolmasosaa täydestä tuopillisesta. Myöhemmin miehille tehtiin samanlainen mittaus sen jälkeen, kun he olivat nauttineet alkoholitonta olutta tai vodka-snapsin.

Tulosten mukaan jokaisella juomalla oli joitain hyviä vaikutuksia sydämelle, mutta verenkierto parantui eniten alkoholia sisältävän oluen juonnin jälkeen. Tutkijoiden mukaan oluen sisältämä alkoholin ja antioksidanttien yhdistelmä saattaa olla terveysvaikutusten takana. Kannattaa myös huomioida se, että tumma olut, kuten stout ja ale, ovat aiempien tutkimusten mukaan parempia sydämelle kuin vaaleat lagerit. 

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat