Onko sinulla pikkuveljeä? Syntymäjärjestys näkyy luonteissanne

02.07.2015 19:15 - Senni Loikala

Japanilaisen tutkimuksen mukaan pikkuveljen saaneet naiset ovat kilpailuhenkisempiä kuin naiset, jotka ovat ainoita lapsia.

Syntymäjärjestyksellä on kiinnostavia vaikutuksia luonteeseen. Tuoreen japanilaisen tutkimuksen mukaan naiset, joilla on ainakin yksi pikkuveli, ovat hieman kilpailuhenkisempiä kuin leidit, joilla ei ole sisaruksia laisinkaan.

Tutkijoiden mukaan pikkuveljien vaikutusta naisten luonteeseen voitaisiin hyödyntää myös työelämässä. Kun naiset pääsevät työssään asemaan, jossa he ovat työpaikkahierarkiassa nuorempia miehiä korkeammalla, nostaisi se naisten halukkuuta kilpailla miesten kanssa työelämässä myös vastaisuudessa.

Pikkuveljet vähemmän kilpasilla

Puolestaan miehet, joilla on isosiskoja, omaavat tutkimuksen mukaan muita miekkosia huomattavasti vähemmän kilpailuviettiä. He saavat muita pienemmällä todennäköisyydellä esimerkiksi ylennyksiä työssään.

Syyksi arvellaan sitä, että miehet omaksuisivat siskoiltaan erityisesti feminiinisyyteen liitettyä ystävällistä luonnetta. Myös sillä voi olla vaikutusta, että monesti esikoiset ottavat vastuuta pienestä saakka - joten pikkuveljet eivät ole yhtä tottuneita vastuuseen kuin muut.

Lue myös: Kaksosetko aina samannäköisiä? Kukaan ei usko Lucyn ja Marian olevan siskoja

Lähde: Business Insider

Kilpailut

Uusimmat