Perjantairesepti: Kaalipiirakka saa makua sinihomejuustosta
Kaalipiirakka sinihomejuustolla
Taikina: (jos et käytä valmistaikinaa)
1 prk kermaviiliä
150 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 kg kaalia
1 sipuli
1 kasvisliemikuutio
20 g voita
3 rkl siirappia
50 g sinihomejuustoa
mustapippuria
1. Sekoita pehmeä voi ja kermaviili keskenään. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin.
2. Hienonna kaali pieneksi ja lisää hienonnetun sipulin kanssa paistinpannulle. Kuullota hetki. Lisää siirappi, mausteet ja liemikuutio. Hauduta pannulla, kunnes kaali pehmenee. Lisää murusteltu sinihomejuusto.
3. Kauli taikina kahdeksi suorakaiteen malliseksi levyksi. Nosta toinen taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä päälle täytettä, mutta jätä reunoille tilaa sulkemista varten.
4. Laita toinen levy päälle ja painele kiinni. Voitele koko komeus kananmunalla ja pistele haarukalla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea.