Sammuta herkkuhimo omenatestin avulla - kokeile käytännöllisiä neuvoja

27.04.2015 19:42 - Senni Loikala

Ammattilaiset jakavat neuvoja, joilla karkkihampaan kolotus on mahdollista sammuttaa.

Omenatesti

Kun mielesi tekee jotakin suolaista tai makeaa herkkua, kannattaa tehdä niin kutsuttu "omenatesti". Se toimii siten, että kysyt itseltäsi, voisitko syödä omenan juuri nyt.

- Jos vastauksesi on "kyllä", on okei syödä pieni välipala. Jos et voi kuvitella syöväsi omenaa, kannattaa sinun juoda vettä, koska et oikeasti ole nälkäinen, selvittää ravitsemusterapeutti Amy Goodson.

Koska ihmiset sekoittavat usein janon nälän tunteeseen, vie veden juominen todennäköisesti myös herkkuhimon mennessään.

Terveelliset herkkuversiot

Kaikkien tekee takuulla joskus mieli epäterveellisiä herkkuja. Psykoterapeutti Jonathan Alpert suosittelee, että teet niistä terveellisempiä versioita. Jos himoitset sipsejä, niin taltuta himo dippailemalla esimerkiksi vihanneksia. 

- Ajan kanssa makuhermosi ja aivosi tulevat sopeutumaan ja oppivat pitämään terveellisemmistä vaihtoehdoista, Alpert vakuuttaa.

Tsemppaavat muistutukset

Monia heistä, jotka tahtovat vähentää herkuttelua, sortuvat terveellistä elämää häiritsevään tottumukseen.

- Spontaani syöminen johtaa ongelmiin lähes jokaisella laihduttajalla, sanoo psykologian ja psykiatrian apulaisprofessori Judith S. Beck Pennsylvanian yliopistosta.

Beck suosittelee varautumaan hetken mielijohteesta syömiseen ajastamalla puhelimeensa tsemppilauseita sisältäviä muistutuksia, sillä ne kannustavat pysymään terveellisellä ruokailulinjalla. Jos tiedät herkkuhampaan kolottavan aina iltapäivällä, ajasta puhelimeesi kello kolmeksi itsellesi jokin kannustus.

Lue myös: Herkkuhimo on mahdollista sammuttaa vartissa - ota niksi käyttöön

Lähde: TIME

Kilpailut

Uusimmat