Silmien väri kertoo luonteestasi: Lue yllättävät faktat, mitä katseesta voi päätellä

24.06.2015 11:45 - Senni Loikala

Tutkimusten mukaan pystyt tietämään jotakin toisen keskittymisestä ja luonteesta pelkästään katsomalla häntä silmiin.

Toisen silmistä pystyy näkemään yllättävän paljon. Pupillit paljastavat, kuinka keskittynyt hän on. Silmien väri puolestaan voi paljastaa jotakin ihmisen luonteesta. Psychology Today -lehti kirjoittaa kolmesta silmiin liittyvästä kiinnostavasta tutkimuksesta:

Kilpailuhenkisyys

Silmiemme väri saattaa kertoa jotakin luonteestamme. Tutkimuksen mukaan tummien silmien kantajat ovat miellyttäviä luonteita, mikä liitettiin myös voimakkaampaan kilpailuhenkisyyteen. Aiemmin julkaisimme silmien värin perusteella annetut luonnehdinnat ihmisten persoonallisuuksista. Pääset lukemaan oman luonneanalyysisi täältä.

Viehättävyys

Mitä vaaleammat silmänvalkuaisemme ovat, niin sitä puoleensavetävimmiltä näytämme. Näin väitti tutkimus, jossa ihmisille näytettiin yli 200 kuvaa silmistä. Tutkijat olivat muokanneet silmänvalkuaisten värisävyjä niin, että osassa silmistä oli myös punertavuutta. Ihmiset ajattelivat, että punertavat silmät omaavat henkilöt olivat surullisempia, epäviehättävämpiä sekä vähemmän terveitä kuin he, joiden silmänvalkuaiset olivat valkoisemmat.

Keskittyminen

Silmiemme pupillit suurenevat, kun päässämme jyllää oikea ajatusmylly. Eräässä tutkimuksessa ihmiset laitettiin ratkomaan eri tasoisia matemaattisia tehtäviä. Heidän pupilliensa halkaisija suureni huomattavasti silloin, kun heidän täytyi ratkoa vaikeita tehtäviä verrattuna helpompiin laskuihin.

Julkaisimme aiemmin kuvia maailmantähdistä, joilla toinen silmä on erivärinen kuin toinen. Pääset katsomaan kauniit otokset täältä.

Lähde: Psychology Today

Kilpailut

Uusimmat