Takkuja ja tummia silmänalusia? Enää et tahdo käydä kuumassa suihkussa

30.10.2014 16:43 - Senni Loikala

Suihkun lämpötilalla on melkoisia vaikutuksia ihoon ja hiuksiin. Alla etuja, joita saa peseytymällä kylmässä tai viileässä vedessä.

Iho: Sulkee huokoset

Lämmin suihku avaa ihohuokosiasi. Se auttaakin saamaan ne puhtaiksi, mutta yhtä tärkeää on saada ne myös sulkeutumaan. Muuten rasva ja lika voivat tukkia huokoset, mikä on omiaan aknea aiheuttavien bakteerien synnylle. Kylmä vesi auttaa huokosia supistumaan.

Iho: Suojelee luonnollisia rasvoja

Lämmin suihku poistaa ihostasi sen luonnollisia rasvoja, mikä saa hipiän kuivumaan. Kuten jo sanottiin, kuumuus avaa ihohuokosia, mikä poistaa myös ihon hyviä rasvoja. Niiden puute tekee hipiästä kuivan ja halkeilevan, mikä puolestaan johtaa ajan mittaan juonteiden ja ryppyjen syntyyn. Viileä suihku pitää ihohuokosesi kiinteinä ja suojelee siten ihoasi suojelevia rasvoja.

Iho: Vähentää turvotusta

Kylmä vesi supistaa verisuonia, mikä vähentää turvotusta ja estää jopa tummien silmänalusten syntyä. Peseytymällä viileässä suihkussa voi ihosta tulla aiempaa kiinteämpi.

Hiukset: Suojelee talia

Tali on ihon talirauhasista erittyvää rasvaa, joka suojelee hiuksia ja ihoa. Kuuma vesi kuivattaa talin, mikä kuivattaa ja vahingoittaa hiusta. Puolestaan kylmä suihku estää talin pääsemistä karkuun, mikä vahvistaa tukkaa ja voi jopa ennaltaehkäistä hiustenlähtöä.

Hiukset: Pitää pinnan hyvänä

Hiuksen pinnalla olevat röpelöt sulkeutuvat ja hius on näin sileämpi, mikäli peseydyt viileässä vedessä. Kuontalosi näyttää terveemmältä ja kirkkaammalta kuin kuuman suihkun jälkeen.

Hiukset: Vähentää takkuja

Kuuma suihku häätää myös hiuksista niitä suojelevia rasvoja, mistä seuraa luonnollisesti hiusten kuivuminen. Sen vuoksi hiuksia pestessä kannattaakin suihkuttaa tukkaansa kylmällä vedellä parin minuutin ajan, jolloin hiuksen pinnasta tulee siloisempi. Viileät suihkut vähentävät takkuja ja vahvistavat hiusta.

Lähde: Health Me Up

Kilpailut

Uusimmat